Osmaneli'de 8.Ci Sınıf Öğrencilerine Sınav Öncesi Motivasyon Ve Başarı Semineri

Eğitimci-yazar Sait Çamlıca, Osmaneli ilçesinde 8´nci sınıf öğrencilerine yönelik ortak sınav öncesi eğitim hakkında bilgiler verdi.

Osmaneli'de 8.Ci Sınıf Öğrencilerine Sınav Öncesi Motivasyon Ve Başarı Semineri
Osmaneli Belediyesi Sosyal Hizmetler Salonunda gerçekleşen seminere, İlçe Milli eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, okul müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Gençlerde, motivasyon ve başarının önemine değinen Çamlıca, "Motivasyon oluşturmanın en etkili yolu çıtayı yüksek tutmaktır. Büyük hedeflere ulaşmanın yolu da büyük amaçları küçük adımlara bölmek ve her gün bir adımını gerçekleştirmektir. Başardığınız her adım, yaptığınız her ilerleme bir sonraki ilerleme için gerekli olan güven ve isteği oluşturacaktır. Siz kalkın ve yürüyün, gölgeniz arkanızdan yürüyecektir. Yapılan bazı araştırmalar insanların sadece yüzde 10´unun verilen işi yapamadığı için işten atıldıklarını göstermiştir. Kalan yüzde 90 ise başarılı insan ilişkileri kuramadıkları için çıkardıkları problemlerden dolayı işlerine son verildiğini göstermiştir. Başarıda ilk adım kadar son adımda önemlidir. Bir çok kişi son bir adım daha atmadıkları için başarıya ulaşamamıştır. Herkesin yaptığının bir fazlasını yapan şampiyon olur. Yüzlerce yarış atı var, fakat şöhrete ulaşanlar diğerlerinden birkaç saniye daha hızlı koşanlardır" dedi.

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, konuşmasında, öğrencilere ’Beşikten mezara kadar ilim tahsil edin’ diyen bir Peygamberin ümmeti olduklarını hatırlatarak bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. ‘Kitap bilgi, bilgi hayattır’ diyen Çamlıca, “Ciğerleriniz için oksijen ne kadar önemliyse beyniniz içinde “bilgi” o kadar önemlidir. Hatta beyni bilgisiz bırakmak daha çok acı verir insana. Oksijensiz kalan insan beş dakika içinde can verir ama bilgisizliğin bir toplumu ne kadar olumsuz etkilediğini yaşadıklarımız bize öğretiyor. Bilgisizlik yavaş yavaş öldürür. Uzun ve sürekli çekilen acılar, kısa ve ani acılardan daha fazla sıkıntı verir insana’’ şeklinde konuştu

Konferansın sonunda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, bu tür seminerlerle öğrencilere başarı ve motivasyon konularında yol göstermek, bu konuda en yetkili ve etkili kişilerle öğrencileri bir araya getirmek istediklerini; bunun için bu semineri organize ettiklerini söyledi.



Seminerden dolayı Sait Çamlıca’ya teşekkür ederek hediye takdim eden Ekinci, öğrencilerin girecekleri Merkezi Sistem Sınavları öncesi çok yararlı bir program yapıldığını belirtti.

Daha sonra öğrencilere, Sait Çamlıca’nın kitapları dağıtıldı ve kitaplar yazarı tarafından imzalandı.
Kaynak: İHA