Lokman Hekim Hastanelerinde Dünya Prematüreler Günü Kutlandı

Lokman Hekim Van Hastanelerinde ‘17 Kasım Dünya Prematüreler Günü’ kutlandı.

Lokman Hekim Hastanelerinde Dünya Prematüreler Günü Kutlandı
Konuyla ilgili konuşan Lokman Hekim Van Hastaneleri Yenidoğan Koordinatörü Prof. Dr. Ercan Kırımi, her yıl 17 Kasım gününün ’Dünya Prematüre Günü’ olarak kutlandığını belirterek, bu günde erken doğan prematüre bebekler ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Lokman Hekim Van ve Hayat hastanelerinde geniş prematüre servisleri olduğunu ifade eden Dr. Kırımi, “Yılda yaklaşık 630 erken doğan prematüre bebek, hastanelerimizde tedavi edilip taburcu ediliyor. Hastanelerimizde prematüre bebeklerin bakım ve tedavileri için en modern alt yapılar bulunmakta ve bebekler başarılı biçimde yaşatılıyor. Yalnızca erken doğan prematüre bebeklere özel servis odası, küvözler ve canlandırma cihazları bulunmaktadır. Hastanelerimizde prematüre bebeklerin hem yaşama oranı hem de sağlıklı olarak topluma kazandırılma oranı oldukça yüksektir” dedi.

Bu günün özel renk temasının mor olması nedeniyle sağlık çalışanları mor giysiler giydiler.

Prematüre bebekler yaşatılırken, önemli bir sorun olan göz hasarının da en az seviyede olduğunu dile getiren Kırımi, gerek göz hasarı önlemede gerekse bebeklerin tedavi edilmesinde oldukça başarılı olduklarını ve tüm bu hizmetlerin ücretsiz yapıldığını bildirdi. Dr. Kırımi, “Prematüre bebeklerin bakımı için ailelere yardım olması amacıyla özel kitapçık hazırladık ve bu kitapçıklar hastanelerimizde ücretsiz olarak dağıtılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Dünya Prematüreler Günü’nün özel renk temasının mor olması nedeniyle sağlık çalışanların mor giysiler giydiği kutlama, ailelere çeşitli hediyeler ve kitapçık verilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA