Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık'tan Siirt'teki Heyelanla İlgili Açıklama

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki bakır madeninde yaşanan kazanın gerekli önlemlerin alınmamasından kaynaklandığını söyledi.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık'tan Siirt'teki Heyelanla İlgili Açıklama
Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, maden kazalarının genelde ihmal sonucu yaşandığını dile getirdi. Bölgede bilimsel çalışmalarıyla tanınan Ümit Işık, önceki gün Siirt’in Şirvan ilçesinde yaşanan maden kazasına ile ilgili açıklama yaparken, gerekli hassasiyetin gösterilmeyerek ihmal sonucu bu olayın vuku bulduğunu kaydetti.

Işık, "Maalesef ülkemizde her yıl maden kazaları yaşanmaktadır. Maden faciaları bir kader değil, kazadır. Siirt’in Şirvan ilçesindeki Maden köyünde yaşanan facianın şev kaymasına bağlı geliştiğini ön değerlendirme olarak verebiliriz. Burada şevin geometrik yapısı, yeraltı suyu durumu, kayaç yapısı ve süreksizlikler buna etki etmiştir. Acımız taze, yakın zamanda olay yerinde yapılacak incelemeler sonucunda kazanın asıl nedeni ortaya çıkarılacaktır. Gerekli önlemler alındıktan sonra umarız bir daha böyle facialar yaşanmaz” dedi.

Kaynak: İHA