120 Yaşında Ev İşlerini Yapıyor, Mutfakta Yemek Pişiriyor

İslahiye ilçesinde oğlu ile birlikte yaşayan 120 yaşındaki Fatma Koyuncu, ev işlerini yapıyor, mutfakta yemek pişiriyor.

İslahiye ilçesi Çerçili Mahallesindeki tek katlı iki odalı üzeri toprakla kapatılmış evde, 50 yaşındaki oğlu Duran Koyuncu ile birlikte yaşayan Fatma ninenin nüfus cüzdanında ''01.07.1896'' doğumlu olduğu yazıyor.

Fatma Koyuncu'nun bunca yaşına rağmen duyma ve kısmi görme sıkıntısı dışında her hangi bir ciddi rahatsızlığı bulunmuyor.

Koyuncu, gazetecilerin sorusu üzerine uzun yaşamasını süt, yoğurt ve üzüm pekmezine borçlu olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ta dünyaya geldiğini söyleyen Koyuncu, 9 çocuğu ve 25 torunu olduğunu, eşini yıllar önce kaybettiğini anlattı.

Koyuncu, bireysel ihtiyaçları yanında evin yemek işlerine de kendisinin yaptığını belirterek, 'Ağır işleri ise oğlum yapıyor. 72 yıl önce İslahiye'ye yerleştik. Biz, aslen Aydınlı'yız, en çok süt, yoğurt, peynir ve pekmez seviyorum. Yaylalarda koyunlarla göçebe hayatı geçiriyorum. İsmet İnönü döneminde yaşanan kıtlıkları hatırlıyorum. O dönemde bu yörenin buğdayını başka yöreye, başka yerin buğdayını da bu bölgeye nakline izin vermedikleri için, develer üzerinde gizleyerek nakil işlemi gerçekleştiriyorduk.' ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyetinde görevli Faruk Özer de, 3 ayda 690 lira yaşlılık maaşı alan Fatma Koyuncu’ya vakıf olarak nakdi, gıda ve kömür yardımı yaptıklarını ifade etti.

Kaynak: AA