Şehit Ve Gazi Yakınları Buluştu

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların ve gazilerin yakınları Esenler Belediyesi'nin düzenlediği gecede bir araya geldi.

Esenler Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınları ile gaziler ve aileleri için program düzenledi.

Labella Düğün Salonunda düzenlenen programa Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve eşi Selçuk Bayraktar ile darbe teşebbüsü sırasında Esenlerde şehit olanların yakınları ile gaziler ve aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Türk Halkının tarihin hiçbir döneminde sömürge ve sömürgeci olmadığını ifade ederek, Türk Milleti'nin sadece 78 milyonluk Türkiye’nin değil 9 milyarlık insanlık aleminin sorumluluğunu taşıdığını söyledi.

'Bu millet liderin ne anlama geldiğini 15 Temmuz gecesi gösterdi' diyen Göksu, bir liderle bütünleşmenin, bir liderle aynı sevdayı paylaşmanın ne anlama geldiğini bütün dünyanın gördüğünü söyledi. Göksu, Esenler Belediyesi olarak Şehit yakınlarının ve gazilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu da merhum Başbakan Menderes’in idam edildiği dönemde çocuk olduğunu hatırlatarak, dedesinin Menderes’in idamına engel olamadıkları için nasıl üzüldüğünü anlattı.

Darbelerin hepsinin şüphesiz iğrenç ve acımasız olduğunu dile getiren Burhan Kuzu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin, Türkiye’deki tüm darbeler arasında en iğrenç ve en kanlısı olduğunu dile getirdi. Kuzu 15 Temmuz darbe girişiminin anahtar teslimi bir darbe girişimi olduğunu, darbe sonunda Türkiye’nin dış güçlere teslim edilmek istendiğini söyledi.

Burhan Kuzu, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan (FETÖ) mensuplarının Türk halkını hesaba katmadığını ifade ederek, hesaba katmadıkları bu milletin darbe girişimini bertaraf ettiğini vurguladı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da 15 Temmuz'un gelecek nesiller için ibret verici olduğunu anlattı. Ne Türkiye ne de Dünya tarihinde 15 Temmuz gibi bir darbe girişiminin asla olmadığına işaret eden Yazıcı, 15 Temmuz'un milletin ödediği vergilerle ülkenin güvenliğini sağlamak için alınan silahların millete çevrildiği alçakça bir darbe girişimi olduğunu aktardı.

Program, yemek ikramı ve şehit yakınları ile gazilere hediyelerin takdimiyle sona erdi.

Kaynak: AA