Jeoturizm Eskişehir Çalıştayı

Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği Eskişehir Şubesinin düzenlediği 'Jeoturizm Eskişehir Çalıştayı' başladı.

Türkiye Mimarlar Mühendisler Odalar Birliğine (TMMOB) bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen 'Jeoturizm Eskişehir Çalıştayı' başladı.

TMMOB Eskişehir Şubesi İkinci Başkanı Prof. Dr. Can Ayday, kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı konuşmada, Eskişehir'in jeoturizm açısından oldukça zengin ve potansiyel bir yerde bulunduğunu kaydetti.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odaları Birliği Eskişehir Şubesi olarak Jeoturizm Çalıştayını başlattıklarını aktaran Ayday, şöyle konuştu:

'Jeoturizm, Eskişehir'de jeolojik olarak ekolojik olarak ve arkeolojik olarak güzel yerleri gelip gezmek, kültürel turizm anlamına geliyor. Eskişehir son zamanlarda turistlerin gelip geçtiği yer oldu. Ancak turistler sabah gelip akşam dönüyorlar. Biz buna alternatif olarak jeoturizmde eklemeyi düşündük. Turistlerin Eskişehir'in jeolojik güzelliklerini görmelerini istiyoruz. Eskişehir'e gelenler kuzeydeki süs taşı yataklarını, İnönü fayını, Frig Vadisini ve Manyezit A.Ş'nin maden yatağını görmelidir. Bunlar yurt dışında son zamanlarda turizm getirisi olarak değerlendiriliyor. Gelen turistler gezmekle kalmıyor, bilgi de alıyorlar.'

Düzenlenen çalıştayın 20 Kasım'da son bulacağı belirtildi.

Kaynak: AA