'Genç Çiftçi Projesi'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında Safranbolu ilçesinde bir çiftçiye 40 adet küçükbaş hayvan verildi.

Şanlıurfa'dan getirilen 40 adet küçükbaş hayvan, 'Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanan Muradiye Hamza'ya Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü önünde teslim edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde yapılan projelerin tutarının 3 milyon 826 bin lira olduğunu söyledi.

Genç çiftçi projesi kapsamında büyükbaş hayvancılık, mantarcılık, arıcılık, küçükbaş hayvancılık ve örtü altı projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Çataklı, şunları kaydetti:

'Proje kapsamında koyunların en iyi ırkını dağıtıyoruz. Bir çiftçimize 40 koyunumuzu verdikten sonra tekrar 10 çiftçimize verilmek üzere 400 adet merinos koyunumuz gelecek. Karabük genelinde projemizden 128 çiftçimiz faydalandı. Safranbolu'da bir safran, 5 arıcılık, örtü altı ve 14 büyükbaş hayvan projemiz gerçekleşti. Bunlarla sözleşme imzaladık. Önümüzdeki günlerde büyükbaş hayvanlarımızı dağıtacağız. Toplam 85 aile büyükbaş hayvan projesinden faydalanmış olacak. Buda genç çiftçilerimizin gelişmesine faydası olacak. Bölgemizdeki hayvansal üretim daha kaliteli olacak.'

Çataklı, proje kapsamında çiftçilere 270 büyükbaş ve 440 küçükbaş hayvan vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA