Diyarbakır'da Narkoterör Operasyonu

Hazro ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın finans kaynağı 1 ton 877 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın finans kaynağı 1 ton 877 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince uzun süredir devam eden istihbari çalışmalar sonucunda Meşebağları ile Gözebaşı köyleri dağlık ve ormanlık alanlarında bölücü terör örgütünün finans kaynağı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucuları ele geçirmek amacıyla operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda Meşebağları ile Gözebaşı köyleri arasında bulunan mağaraya gizlenmiş 96 naylon torba içinde 1 ton 877 kilogram kubar esrar ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığınca, operasyonla ilgili işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, 'Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terör örgütünün finans kaynaklarının yok edilmesi amacıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalara artan azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.' denildi.
Kaynak: AA