CHP'li Biçer Hazırlanan Yasaya Tepki Gösterdi

CHP Manisa Mileltvekili Tur Yıldız Biçer, Türk Ceza Kanununda yapılacak, 'cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesi'ne imkan veren kanuni düzenlemeye tepki gösterdi.

Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında tecavüzün meşrulaştırılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Milletvekili Biçer şöyle konuştu:

'AK Parti iktidarı kendinden olmayan herkesi cezaevlerine tıktığı ve tıkmaya da devam edeceği için sanıyoruz ki cezaevlerinde yer kalmamış olmasından dolayı çareyi tecavüzcüleri dışarı salmakta bulmuştur. Dün gece bir torba yasının içinde 6 tane milletvekilinin imzası ile genel kurula bir yasa taslağı getirilmiştir.

Hangi kanunda hangi kitapta yazarsa yazsın, bizim kitabımızda tek bir yasa var; tecavüz suçtur, meşrulaştırılamaz. Kadınlar, kendi hayatlarının ve geleceklerinin tek sahibidirler. Koruduğunuz ve bu yasalarla adeta teşvik ettiğiniz tecavüzcülerle birlikte bu ülkenin bütün kadınlarına hesap vereceksiniz.'

Biçer ve diğer katılımcılar, basın açıklamasının ardından TBMM Genel Kuruluna sunulan torba yasanın yazılı olduğu belgeleri yırttı.

Kaynak: AA