TÜRSAB Başkanı Ulusoy'dan Vali Günaydın'a Ziyaret

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: 'Bugün millet Avrupa Birliğinden kaçmaya çalışıyor. Bugün bize vize koyanlara, ilerleyen zamanlarda biz vize koyacağız. Dünyada nüfus azalıyor. Birleşme iyidir ama burada bu birleşme dayak yemek anlamında değildir'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 'Bugün millet Avrupa Birliğinden kaçmaya çalışıyor. Bugün bize vize koyanlara, ilerleyen zamanlarda biz vize koyacağız. Dünyada nüfus azalıyor. Birleşme iyidir ama burada bu birleşme dayak yemek anlamında değildir.' dedi.

Ulusoy, yarın düzenlenecek 'Davraz Turizm Çalıştayı'na katılmak için geldiği Isparta'da Vali Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Günaydın, Isparta'nın turizm açısında son derece önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Isparta’nın turizm potansiyelinin tespit edilmesi, ortaya çıkarılması ve bu potansiyelin ekonomik olarak değerlendirilmesi için TÜRSAB'ın kendilerine büyük destek verdiğini anlatan Günaydın, yarın düzenlenecek çalıştayda Isparta'nın turizm konusunda eksik kalan yanlarının konuşulacağını dile getirdi.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy ise havasıyla, suyuyla, tarihiyle, kültürüyle Isparta'nın önemli bir kent olduğunu söyledi.

Akdeniz’e açılan önemli bir kapı olan Isparta'nın gölleriyle, gülleriyle, Aziz Paul Yolu'yla dikkat çeken bir kent olduğunu dile getiren Ulusoy, 'Allah bize o kadar çok zenginlik vermiş ama biz kıymetini bilmiyoruz. Bu kıymette tarih, doğa, temiz hava, kültür, mutfak var, dünyanın en güzel ürünleri de burada.' dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da önemli bir badireyi atlattığını anlatan Ulusoy, 15 Temmuz'da halktan bürokratlara kadar herkesin büyük bir mücadele örneği gösterdiğini ifade etti. Isparta Valisi Günaydın'ın da 15 Temmuz'da darbecilere karşı büyük bir başarı örneği gösterdiğine dikkati çeken Ulusoy, 'Türkiye bir virajdan dönüyor. Bu viraj sağa dönersen uçurum, sola dönersen uçurum. Birlik ve beraberliğimizi korumamız lazım. Eğer koruyamazsak Avrupa Birliği bizi ezer, bizi kaşır. Biz kaşınması gereken bir ülke değiliz. Okşanması gereken bir ülkeyiz. Halen bu topraklarda, toprakları idare edebildiğimizi hazmedemeyenler var. Bunlar bizi karıştırmak istiyorlar' diye konuştu.

Ulusoy, Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olması gerektiğini, kendilerinin de bunun için çaba gösterdiğini ifade etti.

Bir gazetecinin, Türkiye'nin Avrupa Birliği girip girmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine ulusoy, şunları kaydetti:

'Avrupa Birliği bir medeniyet birliğidir. Avrupa’da da medeniyet yoktur. Medeniyet, İpek Yolu ile Afganistan, Özbekistan, İran, Azerbaycan ve Türkiye yolundan geçer. Medeniyeti biz taşımışız. Benim milli gelirim 30 bin lira olsun, üniversitesi ve demokrasisi ile benim Avrupa Birliğine ihtiyacım yok. Bugün millet Avrupa Birliğinden kaçmaya çalışıyor. Bugün bize vize koyanlara, ilerleyen zamanlarda biz vize koyacağız. Dünyada nüfus azalıyor. Birleşme iyidir ama burada bu birleşme dayak yemek anlamında değildir. Çok denediler ama 1453’ten bu yana bu toprakları işgal edemediler. Avrupa Birliğine karşı değilim, hevesli de değilim.'

Açıklamanın ardından Vali Günaydın, Ulusoy'a içinde gül ürünlerinin olduğu paket hediye etti.

Kaynak: AA