TÜRKSOY'dan Kırgız Yönetmene Altın Madalya

Kırgız sinema yönetmeni ve oyuncu Şamşiyev'e, Türk dünyasına katkılardan dolayı altın madalya verildi.

BİŞKEK – Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk dünyasına katkılardan dolayı Kırgız sinema yönetmeni ve oyuncu Bolotbek Şamşiyev’e altın madalya verdi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Kırgız sinemasının 75’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda, sinema yönetmeni ve oyuncu Şamşiyev'a altın madalyasını takdim etti.

Kaseinov, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kırgız sinemasının tarihi sürecinin Türk dünyası için önemli bir gelişme olduğunu belirterek söz konusu başarıda emeği geçenleri kutladı.

Kırgız sinemasındaki başarıların tüm Türk dünyası için bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Kaseinov, 'Türk dünyasına yapmış olduğu üstün katkılardan dolayı bu yılki TÜRKSOY onur madalyasına Bolotbek Şamşiyev layık görüldü.' dedi.

Şamşiyev de yaptığı konuşmasında, Kırgız sinemasıyla yaşıt olduğunu anımsatarak, 'Bugün burada sinemamızın 75'inci yıl dönümünü kutluyorsak, bu hepimizin başarısıdır.' diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca Sovyetler Birliği döneminden beri başarılı senaryo ve çekimleriyle dikkat çeken Kırgız sinemasının tarihini ve başarılarını anlatan belgeseller sunuldu, Kırgız filmlerden kesitler gösterildi.

Kaynak: AA