Kapıkule'de Uyuşturucu Operasyonu

Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapmak için gelen bir otomobildeki yolcunun üzerinde 3 kilogram esrar ele geçirildi Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda üzerinde uyuşturucu bulunan Bulgaristan vatandaşı hukuk fakültesi öğrencisi kadınla, otomobil sürücüsü tutuklandı. Üniversite öğrencisi kadının babasının, Bulgaristan'da emniyet müdürü olduğu öğrenildi.

Türkiye'ye giriş yapmak için Bulgaristan'dan Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Ahmet K'nin kullandığı otomobil ve içindeki yolcular şüphe üzerine arandı.

Yapılan kontrolde Bulgaristan'da hukuk fakültesi 4'ncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Desislava I'nın montuna gizlenmiş 3 kilogram esrar ele geçirildi.

Olayla ilgili sürücü Ahmet K, yolcular Desislava I. ve kardeşi Zornitsa I. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorguların ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ahmet K. ve Desislava I. tutuklandı. Zornitsa I. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan üzerinde uyuşturucu ile yakalanan Desislava I'nın babasının, Bulgaristan'daki bir ilçenin emniyet müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi.
Kaynak: AA