İzmir'deki Cinayet Davası

Kemalpaşa'da öğrenci servisi ihalesi nedeniyle çıkan, iki kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı kavgayla ilgili davada yargılanan sanık, 12,5 yıl hapse çarptırıldı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı kavgayla ilgili davada yargılanan sanık, 12,5 yıl hapse mahkum edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 'kasten öldürmek' suçlamasıyla hakkında müebbet hapis istenen tutuklu sanık Mehdi Gölemen ve taraf avukatları hazır bulundu.

Son sözleri sorulan sanık Gölemen, hayatını kaybeden Türkecan'ın kardeşini öldürdüğünü, kendisini de yaraladığını, olayın mağduru olduğunu, tanık ifadelerinin de kendisini doğruladığını belirterek beraatini istedi.

Sanık avukatı Tolga Turgut da jandarma fezlekesine dikkati çekerek, 'Dosya kapsamına göre maktul Yusuf, Ahmet’i öldürmüş, müvekkilimizi de yaralamıştır. Ahmet, ölmeden önce eline geçirdiği bıçakla maktulü öldürmüştür. Müvekkilim aleyhine beyanda bulunan tek tanık, daha sonra psikolojik rahatsızlığı olduğunu, mahkemede olayı doğru anlatmadığını dilekçeyle bildirmiştir. Bu tanığın beyanına itibar edilmesi mümkün değildir. Müvekkilimin, tahliyesine ve beraatine karar verilsin.' diye konuştu.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, müebbet hapse çarptırdığı sanığın cezasını, dava konusu suçun haksız tahrik atında işlendiği kanaatine vararak 12,5 yıla indirdi.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 17 Ekim 2014'te okul servis ihalesini kazanan Yusuf Türkecan ile daha önce öğrenci taşıyan ve ihaleyi kaybeden Ahmet ve kardeşi Mehdi Gülemen arasındaki tartışma bıçaklı kavgaya dönüşmüş, hastaneye kaldırılan Ahmet Gölemen ve Türkecan hayatını kaybetmiş, tedavisinin ardından taburcu edilen Mehdi Gölemen tutuklanmıştı.

Mehdi Gölemen hakkında müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
Kaynak: AA