Büyükşehir'den Mut'ta Yol Ve İçme Suyu Çalışmaları

İçel Büyükşehir Belediyesi, Mut ilçesinde 69 bin metre içme suyu şebeke hattı döşerken, asfalt ve yeni yol açma çalışmalarıyla da ilçenin eksiklerini gidermeye çalışıyor.

Büyükşehir'den Mut'ta Yol Ve İçme Suyu Çalışmaları
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı aracılığı ile Mut’ta yıllardır hizmet görmeyen mahalleler, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle tanışırken, yolu olmayan köy, suyu olmayan yer kalmaması için ilçedeki faaliyetler ara verilmeden devam ediyor. Bugüne kadar yürütülen çalışmalar kapsamında Mut genelinde 24 mahallede toplam 69 bin 390 metre içme suyu şebeke hattı döşenirken, 175,67 kilometre 1. kat ve 212,11 kilometre 2. kat sathi kaplama yapılan Mut’ta, 385,44 kilometre stabilize malzemeli yol bakımı, 3 bin 164,19 kilometre greyderli banket bakımı, 18,25 kilometre yol genişletme, bakım ve onarım çalışması ile 2 kilometre yeni yol açma çalışması gerçekleştirildi.

İlçe genelinde bozulan yollara 10 bin 615 metrekare parke bordür döşendi.

Öte yandan tarıma destek çalışmaları kapsamında 81 bin 635 metre sulama borusu Büyükşehir Belediyesi tarafından bedelsiz olarak verilirken, 3 Antep Fıstığı Kavlatma Makinası ve Yıkama Eleği, Mutlu üreticilerin hizmetine sunuldu.

Mut halkı, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkür ettiler. Türkiye Muhtarlar Derneği Mut Şube Başkanı ve Mut Elbeyli Mahallesi Muhtarı Recep Şeker, “Yaklaşık 40 yıldır Mut’ta yaşıyorum. Büyükşehir Belediyemizin ilçemize yaptığı hizmetlerden memnunuz. Yapılacak hizmetleri de sabırsızlıkla bekliyoruz. Mut’ta 2009’dan beri yol çalışmaları yüzde 95 oranında tamamlandı. Gerek MESKİ gerekse park bahçeler birimleri olsun, ilçemiz Büyükşehir Belediyesi’nin her biriminden hizmet alıyor. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Elmapınarı Mahalle Muhtarı Rahmi Gül de 2014’ten itibaren ilçe genelinde büyük bir değişim yaşandığını ifade etti.

Muhtar Gül, “Ben 7 tane yaylası olan bir mahallenin muhtarıyım. Yollarımız köstebek yuvasıydı, ama şimdi isteyen istediği yere ulaşıyor. İçme suyumuz sorunluydu ama şimdi o sorun da ortadan kalktı. Camilerimizin minaresine, tamiratına kadar pek çok hizmet aldık. Mahallemize yapılan hizmetlerden dolayı mahalle sakinlerimiz adına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurtuluş köyünde yaşayan bir vatandaş da 8 saatte indikleri Mut merkezine, artık yolların yapılması sayesinde kısa sürede gidebildiklerini belirterek, “Önceden pınarlardan suyu merkeplerle taşır hayvanlarımıza getirirdik. Şimdi pınarlarımıza kadar yapılan yollar sayesinde tankerlerimizi doldurabiliyoruz. İçme suyu depolarımıza önceleri hayvanlar düşerdi, orayı da bakım ve onarımdan geçirip gerekli önlemleri aldılar ve artık suyumuz da sağlıklı hale geldi. Bir hastamız olduğunda bile Büyükşehir Belediyesi’nin ambulansından faydalanıyoruz. Her türlü sorunumuz anında çözülüyor. Diğer ilçelere de aynı hizmetlerin gittiğini duyuyoruz. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, kara çadırımıza ayranımızı içmeye bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA