Milas-Bodrum Havalimanında Tatbikat

Milas-Bodrum Havalimanında acil durum kurtarma ve ilk yardım tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, acil durum operasyonlarında kurtarma ve ilk yardım çalışmalarının sağlamlaştırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Milas-Bodrum Havalimanında Tatbikat
Milas-Bodrum Havalimanı’nda acil durum operasyonlarında kurtarma ve ilk yardım çalışmalarının sağlamlaştırmak amacıyla “Acil Durum Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Tatbikatta olası çeşitli kaza-kırım ve olaylarda insan hayatının korunması ve kurtarılması amacıyla kaza/olay mahallinde gerekli tedbirlerin ivedilikle alınarak olaya müdahale kurtarma ve sağlık hizmetlerinin aksaksız olarak yerine getirebilmeleri için, bu amaçla protokol yapılmış kurum ve kuruluşlarla koordinasyonun en iyi şekilde sağlanarak görevlerini müştereken en seri ve başarılı şekilde yerine getirmeleri hedeflendi.

Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Milas Kaymakamı Fuat Gürel, DHMİ Havalimanı Başmüdürü Vedat Atabek idaresinde gerçekleştirilen tatbikatta Muğla İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ve 112 Ambulans Servisi, AFAD, Milas İlçe Jandarma Komutanlığı, Milas Emniyet Müdürlüğü, Havalimanı Emniyet Müdürlüğü, Güllük Jandarma Komutanlığı, Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Hava Meydan Komutanlığı, Tez Medikal, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü, 75.Yıl Milas Devlet Hastanesi, İzan Özel Sağlık Hastanesi, Özel Bodrum Hastanesi, TAV Milas Bodrum Terminal İşletmeciliği A.Ş. THY, Havaş, Çelebi, TGS ekipleri yer aldı.

Başarılı tamamlanan tatbikat sonucunda Gürel, bu tür tatbikatların önemine ilişkin bir konuşma yaparak tüm katılımcılara teşekkür ederek tatbikatı sonlandırdı.
Kaynak: İHA