Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde Sinema Söyleşisi

Müzede bu ay 'Satranç Kraliçesi' filmi gösterilecek.

'Yaşayan Müze' olarak hizmet veren Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde, 18 Kasım'da 'Satranç Kraliçesi' filminin gösterimi gerçekleştirilecek.

Tarihi dokuyu yansıtan eski bir Ankara evi mimarisi örneği olan Altındağ'daki Satranç Müzesi, 18 Kasım Cuma akşamı saat 19.00'da, sinema tutkunlarını 'Satranç Temalı Film Gösterimi ve Söyleşi' etkinliğinde ağırlayacak.

Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın en büyük satranç koleksiyonunun sergilendiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde, kültür ve sanat buluşmaları kapsamında gerçekleşecek film gösteriminin ardından, Türkiye Satranç Federasyonu Yayın Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ergin Çiftçi, sinemaseverler ve satranç tutkunları ile filmin sahnelerinde geçen hamleler üzerine sinematografik değerlendirmelerde bulunacak.

- 'Satranç Kraliçesi' filmi

Her ayın üçüncü cuma akşamı sinemaseverleri 'satranç' temalı filmlerle buluşturan ve satranç takımlarının sergilendiği alanda bu ay, Caroline Bottaro'nun yönettiği 'Satranç Kraliçesi' filmi izleyicinin karşısına çıkacak.

2009 yılı Almanya-Fransa ortak yapımı olan film, orta yaşlı, eşi ve çocuğuyla birlikte hayat süren hizmetçi Helen'in hayatında satrancın tutkuya dönüşmesinin hikayesini konu ediniyor.

Satranç ve sinemayı bir araya getiren etkinliğin biletleri, müze girişinden temin edilebilecek.

Kaynak: AA