Geleceğin Ustası Gençler Üretim Gücüne Katkı Sağlayacak

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından sanayide çalışan gençlerin hizmetine sunulan Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi, meslek odalarının başkanlarına tanıtıldı.

Geleceğin Ustası Gençler Üretim Gücüne Katkı Sağlayacak
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisinde meslek odası başkanlarını ağırladı. Tesisleri tanıtan ve sanayide çalışan gençler için yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Başkan Altay, geleceğin güçlü Türkiyesi için oda başkanlarına işbirliği çağrısında bulundu. Programa AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer’in yanı sıra Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, çok sayıda meslek oda başkanı, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, Elmas Kuran Kursu Yöneticileri’nin yanı sıra Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi Üyeleri ve başkan yardımcıları da katıldı.

Görevi başında hayatını kaybeden eski ilçe müftüsü Ali Okutan’ın isminin bu tesiste yaşatıldığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programa katılan oda başkanlarına tesisi ve yapılan faaliyetleri anlattı. Başkan Altay, “Bu tesiste özellikle sanayide çalışan kalfalarımız ve çıraklarımız için Kent Konseyimiz ‘Bugünün Gençleri Yarının Ustaları’ projesi kapsamında çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler düzenliyor. Ayrıca Elmas Kuran Kursu ile birlikte Salı ve Cuma akşamları sohbet yapılıyor. Yine gün içerisinde hem kalfalarımızdan hem de ustalarımızdan Kuran öğrenmek isteyenlere hocalarımız nöbetleşe çalışmak suretiyle Kuran eğitimi veriyorlar. Yani hem gençlerimizle bir araya gelip çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz, hem de manevi yönden onların gelişimine katkı sağlıyoruz” dedi.

-İşbirliği ve destek çağrısı-

Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi’nin sanayi gençliği için önemli bir eksiği doldurduğunu ifade eden Başkan Altay, oda başkanlarına işbirliği ve destek çağrısında bulundu. Altay,“Çocuklarımızla iletişim kurabilmemiz için ustalarımızın bu konuyu bilmeleri ve bir miktarda izin ve tolerans göstermeleri gerekiyor. Mutlaka işler çok önemli, kalfalarımız da ustalarımızın yanında önemli işler yapıyorlar ama özellikle 15 Temmuz sürecinde gördük ki insanımızı iyi yetiştiremezsek sonrasında daha büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Onun için bu çocuklarla ilgilenmemiz gerekiyor. İnşallah bu tesis tüm sanayilerimizde ve ihtiyaç olan tüm çalışan kesimlerde çalışan gençler için yeni tesislerin açılmasına vesile olur” dedi.

Selçuklu Belediyesi’nin desteği her zaman esnafımızın yanında”

Konuşmasının son bölümünde Güçlü Türkiye’nin yolunun güçlü esnaf, güçlü tüccar ve güçlü insanlardan geçtiğini ifade eden Başkan Altay, “Eğer gençlerimizi bu yaşlarda yetiştirebilirsek üreten gücümüze katkı sağlayacaklar. Dünyada iddiası olan bir Türkiye için üretim bizim olmazsa olmazımız ve üretimin başlangıcı da küçük sanayi sitelerimiz ve çalışan insanlarımız. Onun için onlarla birlikte olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Özellikle Kent Konseyi’ndeki genç Meclis Üyesi arkadaşlarımız da bu konuda çok yoğun çalışıyorlar, teşkilatımızın desteği hep yanımızda. Onlarla birlikte bu süreci yürütüyoruz. İnşallah belli aralıklarla bir araya gelmemize, bu tür tesisleri hem tanıtmaya hem de sizlerin de etrafınızdakilere anlatmanıza bir vesile olur. İnşallah hayırlı bir başlangıca besmele çekiyoruz. Bundan sonra daha güzel işleri hep birlikte yaparız. Selçuklu Belediyesi’nin olarak her zaman esnafımızın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Bu başlangıcın devamı gelecek”

Selçuklu Belediyesi’nin şehir adına birçok öncü hizmet ve faaliyetlere imza atmaya devam ettiğini ifade eden AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, bu tür tesislerin diğer sanayi sitelerinde de açılmasının beklendiğini söyledi.

Özer, “Teşkilat olarak görev yaptığımız günden bu günü yapılan çalışmalarda öğrenci ve toplumun farklı kesimlerindeki gençlerin birçok sosyal tesislerden faydalanabildiğini gördük. Ama özellikle sanayide çalışan gençlerimiz bu noktada şehirde en arka planda olan bir kesim olduğuna şahitlik ettik. Selçuklu Belediye Başkanımız bu manada bir model ve başlangıç olacağını düşündüğümüz böyle bir esere imza attılar. İnşallah bu tesisimizin başarılı olması Konya’nın diğer sanayilerinde de uygulanabilmesi için büyük önem taşıyor. Bizlerin gayreti, sizlerinde desteğini ile inşallah bu başlangıcın devamı gelecek” dedi.

“Birlik ve beraberliğimiz daim olsun”

Sözlerine Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi’nin kazandırılmasından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek başlayan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan tesisi çok beğendiğini ifade etti.

Oda Başkanlarına çağrıda bulunan Karamercan, “Bizler Konya’da 31 tane odayız. Hepimiz üyelerimize ulaşmak suretiyle bu tesisin varlığından haberdar edelim. Ben şahsen bu işin takipçisi olacağım. Böyle bir tesise de sahip çıkalım. İnşallah Başkanımızdan da bu tür tesislerin sayısını çoğaltmasını istiyoruz. İstanbul’un Bakırköy’ü ne ise Konya’nın Selçuklu’su da o, böyle bilelim. Sayın Başkanım bir esnaf dostudur. Biz Konya’da odalarımız ve belediyelerimizle bir birlik ve beraberlik halindeyiz. Bu birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Ahilik Modelini Oluşturmak İçin Çalışıyoruz”

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, esnaf odaları başkanlarına yürütülen “Bugünün Gençleri Yarının Ustaları” projesi ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı. Proje kapsamında Selçuklu’da sanayi çalışanlarına yönelik birtakım analiz ve değerlendirmelerin yapıldığını ifade eden Yayla, yapılan tespitleri oda başkanlarıyla paylaştı.

Proje kapsamında çalışan gençler arasında birlik ve beraberlik duygusuna önem verdiklerini ve ahilik modelini oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Yayla, “Proje kapsamında Çanakkale gezisi, ticari fuarlara yönelik ziyaretler, iftar programları ve Şehit Ömer Halisdemir’in kabrinin ziyaret edilmesi gibi birçok etkinliği çalışan gençlerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Amacımız projeye katılımın daha da artması. Bu noktada odalarımızla işbirliğini geliştirmek istiyoruz” dedi.

-Usta, kalfa ve çıraklar eğitim alıyor-

Son olarak programa katılanlara hitap eden Elmas Kuran Kursu yöneticilerinden Nuh Yeniay da, Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisinin gençlerin manevi gelişimleri için önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çekti. Oda başkanlarına tesisi sık sık ziyaret etmeleri ve tüm oda üyelerine anlatmaları çağrısında bulunan Yeniay, “Biz bu tesiste Çarşamba günleri 100’ün üzerinde Cuma günleri de 200’e yakın usta, kalfa ve çıraklarımıza din eğitiminde bulunuyoruz. Bizim inancımızda besmele ile başlamayan işin ne hayrı ne de bereketi olur. Önce çırak kalfalarımıza besmeleyi öğretmemiz lazım. Bizden sonraki neslin daha temiz bir nesil olması için bizlerin büyük fedakarlık göstermesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA