Emekli Polis İçin Müebbet Hapis İstemi

Adana'da alacak verecek tartışması nedeniyle kayınbiradeni öldürdüğü iddia edilen emekli polis memuru için müebbet hapis istendi.

Adana’da borcunu isteyen kayınbiraderini evine çağırıp tüfekle öldüren emekli polis memuru Rifayi Tahta hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kayınbiraderi Mehmet Ali Kanık’ı (36) Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’ndeki evinin önünde 18 Ekim'de tüfekle öldürdükten sonra yakalanıp tutuklanan emekli polis memuru Rifayi Tahta (43) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının emekli polisle ilgili 'kasten adam öldürme' suçundan hazırladığı iddianame, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Öldürülen Kanık’ın, ablası Sultan Tahta'ya saklaması için 85 bin lira para ve 122 Cumhuriyet altını verdiği belirtilen iddianamede, psikolojik rahatsızlıktan dolayı emekliye ayrılan polis memuru Tahta’nın da eşinden bankalara borcu olduğunu söyleyerek bu para ve altınları aldığı belirtildi.

Kanık, para ve altınlarını eniştesi Tahta'nın aldığını öğrenince bunları istediği ifade edilen iddianamede, yaklaşık 1 yıl boyunca borcunu ödemeyen emekli polisin olay günü 'Gel para ve altınlarını vereceğim' diyerek kayınbiraderini evine çağırdığı ve evin önünden taksiden inerken tüfekle 3 el ataş ederek öldürdüğü de kaydedildi.
Kaynak: AA