Bursa'daki Trafik Kazası Davası

Kullandığı kamyonetle 10 aylık bebeğin ölümüne, teyzesinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan genç kız, bebeğe çarpmadığını, teyzesinin kucağından düşerek beyin kanaması geçirip ölmüş olabileceğini öne sürdü.

Bursa'da trafik kazasında 10 aylık bebeğin ölümüne, teyzesinin de yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla yargılanan kamyonetin sürücüsü, ilk duruşmada, bebeğe ve teyzesine çarpmadığını, bebeğin yere düşüp beyin kanaması geçirdiği için ölmüş olabileceğini iddia etti.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Selin Dursun (21) ile ölen Hira Genar'ın yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Üniversite öğrencisi sanık Dursun, savunmasında, ne bebeğe ne de teyzesine çarptığını öne sürdü. Olay sırasında sokağa normal şekilde girdiğini belirten Dursun, şu iddialarda bulundu:

'O sırada yolun ortasında bebek arabası duruyordu. Teyzesi hemen arabaya doğru hareket etti. Ben de bu sebeple arabada bebek olduğunu düşündüm. Çarpmamak için direksiyonu duvar tarafına kırdım. Duvara çarptıktan sonra teyzesinin dengesi bozuldu. Arabanın arka tarafı teyzesinin ayaklarına çarpmış diye düşünüyorum. Teyzesi de can havliyle bebeği atmış. Bebek yere düşünce beyin kanaması sonucu vefat etmiştir. Yine de bu olayın içinde olduğum için üzgünüm. Aileyi de anlıyorum. Olay sırasında hızlı olmamama rağmen teyzesi panik yaptığı için, ben de panik yaptım. Bu sebeple duvara doğru kırdım. Frene basmak aklıma gelmedi.'

Kazada yaralanan teyze Emine Caner (35) ise yeğenini sevmek için kucağına aldığı sırada sokağa bir aracın yalpalayarak hızla girdiğini savunarak, 'Araç bize doğru hızla yaklaştı. Benim kucağımdaki yeğenimi önüne aldı ve bir müddet sürükledi. Sonra da araç duvara çarptı. Olay sırasında Hira kucağımdaydı. Aracın tekerlekleri ayaklarımın üzerinden geçti. Sol koluma ve göğüs bölgeme de çarpmıştı. Bu sırada çocuğa da çarpıp önüme düşürdüğünü düşünüyorum.' ifadesini kullandı.

Anne Ayşe Bozacıoğlu Genar (29) ise kazayı evde camları kapattığı sırada gördüğünü kaydederek, 'Karşı tarafın kullandığı araç hızla geldi, yalpalıyordu. Teyzesinin kucağındayken çarptı. Müzik sesi sonuna kadar açıktı. Şikayetçiyim.' dedi.

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından sanığın tutuksuz halinin devamına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Selin Dursun'un kullandığı 16 EU 497 plakalı kamyonet, 14 Haziran'da Ahmet Yesevi Mahallesi Bahar Sokak'ta bebek arabasındaki 10 aylık Hira Genar ve teyzesi Emine Caner'e çarpmıştı. Yakınları tarafından özel bir hastaneye kaldırılan Hira Genar, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Emine Caner ise 112 Acil Servis ekiplerince Mudanya Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.
Kaynak: AA