Yüksekova'da Hasar Gören İçme Suyu Şebekesi Onarılıyor

Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi, ilçedeki operasyon sırasında hasar gören su isale hatlarını yeniliyor.

Yüksekova'da Hasar Gören İçme Suyu Şebekesi Onarılıyor
Yüksekova Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede yürütülen "Şehit Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sırasında hasar gören su isale hatlarını yeniliyor. Orman Mahallesi’nde hasar gören su deposunu onaran ekipler, sondaj onarım ve güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. En kısa zamanda ilçenin tamamına su vermeyi hedefleyen ekipler, hasar gören bölgelerde yeni su isale hatları döşeme çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, çalışmalar kapsamında Yenimahalle, Afet Konutları civarında 300 metre, Şemdinli yol güzergâhında 450 metre, Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Lisesi arka kısmında ise 520 metre 90’lık boru döşeyerek içme suyu sorunu yaşayan bölgelere tekrar su verdiler.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Su İşleri Müdürü Adil Özdil, “Yüksekova’da uzun bir çatışma döneminden sonra hasar gören su deposu, sondaj ve su şebeke hatlarında onarım çalışmalarımız aylardır devam ediyor. Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte vatandaşlarımızın kışın su sıkıntısı çekmemeleri için ekiplerimiz mesai gözetmeksizin tüm mahallelere eşit bir şekilde su verebilmek için çalışıyor. Eski su şebeke hattı boruları hem eski hem de beton olduğu için patlama yaşanan bölgelerde boruların tamamı çatlamış veya kırılmış durumda, bu yüzden eski boruları tamir etme imkânımız yok. Hasar gören bölgelerde su hatlarını sıfırdan yeniliyoruz. Hatlarla birlikte sondaj güçlendirme çalışmalarımız da devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha fazla su sıkıntısı çekmemeleri için tüm imkânlarımızı sonuna kadar seferber ederek kar yağmadan ilçenin tüm kesimlerine tekrar su ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA