Türkiye'de İlk Denizli'de Yapılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü Engelliler Destek Projesi 9’uncu faaliyetini Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde(DGC) düzenledi.

Türkiye'de İlk Denizli'de Yapılıyor
Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kadriye Özer, Engelliler Destek Projesi hakkında sunum yaparak gazetecileri proje hakkında bilgilendirdi. Proje hedefinin toplumsal farkındalığı arttırmak ve toplumda engellilere yönelik empati kazandırmak olduğunu söyleyen Özer, “Projede beklediğimiz sonuç toplumda engelliliğe yönelik farkındalık kazandırılması, engellilerin yasal haklarını bilerek topluma entegrasyonun sağlanması, engellilerin sorunlarının tespit edilip sosyal politika yapıcılara iletilmesidir” dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Sosyal Politikacı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Denizli’de 2011 yılında yapılan bir anket sonucunda 90 bin engellinin tespit edildiğini ifade ederek “Denizli’de her 3 ailenin birinde engelli birey var. Son 10 yılda engelliler için yeni haklar tanındı. Ama birçok aile ve engelli bu haklardan haberlerinin olmadığını gördük. Bu hakları duyurmak için halkın 5 duyu organı olan gazetecilerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Karadeniz, “Denizli İŞ-KUR’da Hollanda’nın yürüttüğü Avrupa projesi kapsamında kurulan bir laboratuvarla engellilerin engel seviyesi ölçülerek görme engelli, işitme engelli, bel rahatsızlığına ve çeşitli rahatsızlıklara göre iş imkanı sağlanıyor. Engellilerin çalışma kapasitesi belirlenerek, belli aralıklarla iş değişikliğine gidiliyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA