Konya'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Konya’da sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla sağlık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Konya'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya KOAH Günü ve Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde ve Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya İl Sağlık müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Alaaddin Tepesi etrafında dönülmesinin ardından tekrar müdürlük önüne gelinmesiyle son buldu. “Havamızı Koruyalım KOAH’sız Yaşayalım", "Temiz Havada Yürüyorum Akciğerlerimi Koruyorum" ve "Obezite ile Mücadele Et, Diyabetten Korun, Gözlerin Korunsun" temalı yürüyüş’te obezitenin önlenmesi amaçlandı.

Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından açıklama yapan Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz “Obeziteyle mücadele demek, diyabetin önüne geçmek demek. Diyabetin vücudumuzda en fazla zarar verdiği organların başında da gözler geliyor. Dolayısıyla obeziteyle mücadele edelim, Diyabetten korunalım ve gözlerimizi koruyalım sloganlarıyla başlattığımız bu program çerçevesinde, özellikle bu günlerde kış aylarının başlangıcı olması sebebiyle doğalgazın yaygın bir şekilde kullanılması ve diğer katı yakıtlarında kullanılmasının da önüne geçilmesi gerekiyor. Yani “Havamızı Koruyalım KOAH’sız Yaşayalım” sloganı da temalarımızdan bir tanesi” dedi.

Hastalıklarla mücadele etmek için yapılması gereken en büyük şeylerin başında fiziksel aktivite geldiğini söyleyen Öznavruz, “Fiziksel aktiviteyle beraber obezitenin önüne geçtiğimiz an itibariyle başta koroner arter hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kas eklem hastalıklarının da önüne geçmiş oluruz. Yine bu hastalığa sahip insanların fiziksel aktiviteyi düzenli bir şekilde haftanın en az üç günü ya da dört günü yarım saat fiziksel aktiviteye ayırdıkları zaman kullandıkları ilaç miktarının da azaldığını görüyoruz. Dolayısıyla fiziksel aktiviteyi özellikle Konyalı hemşehrilerimizin ihmal etmemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA