Kazdağları'na Sonbahar İlgisi

Sonbaharda renk cümbüşünün yaşandığı Kazdağları'na yönelik doğa yürüyüşlerine katılanlar, eşsiz manzaraları fotoğraflarıyla ölümsüzleştiriyor.

Edremit Körfezi'nin kuzeyinde Çanakkale ve Balıkesir sınırlarında yer alan Kazdağları Milli Parkı, sunduğu görsel şölenle sonbaharda doğa tutkunlarının beğenisini topluyor.

Oksijen bolluğuyla yılın her döneminde ziyaretçi çeken Kazdağları, doğanın adeta bütün renk tonlarının oluştuğu sonbaharda doğa yürüyüşü turlarına ev sahipliği yapıyor.

Bir bölümü endemik olmak üzere yaklaşık 800 bitki çeşidini barındıran ve birçok efsaneye de konu olan Kazdağları, dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer olarak da doğa ve tarih meraklılarını kendisine çekiyor.

Kazdağları'nda sonbaharda oluşan eşsiz manzaralar arasında yürüyüş yapan ve fotoğraf çekerek doğal güzellikleri ölümsüzleştirenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Doğa yürüyüşü turuna katılan Kemal Yılmaz, Kazdağları'nda çok güzel, eşsiz sonbahar manzaraları gördüklerini söyledi.

Yağmurun ardından ağaçlardan yere düşen yaprakların yürüyüş yollarına ayrı bir güzellik kattığını anlatan Yılmaz, 'Kazdağları sonbaharda görmeye değer. Bu kadar farklı renklerin bir araya geldiği yer çok az.' dedi.

Sonbahar yürüyüşüne başkanlık yapan Edremit Atatürk Mahallesi Muhtarı İrfan Kolçak, Kazdağları tutkunu ve doğa fotoğrafçısı olduğunu ifade ederek, 'Türkiye'de doğa fotoğrafı çekilebilecek ilk 10 yerden biridir Kazdağları. O yüzden burayı çok tercih edenler var. Türkiye'nin değişik yerlerinden gelip sonbahar fotoğrafı çekiyorlar. Biz de sonbaharın renklerini kaybetmeden her rengin tonunu yakalamak için özellikle ekim ve kasım aylarını tercih ediyoruz.' diye konuştu.

Biyan Taşkın da Kazdağları'nda sonbaharı görmeye geldiklerini ve çok güzel fotoğraflar çektiklerini belirterek, 'Herkese öneririz, doğamız çok harika. Gelsinler, görsünler. Çok güzel bir gün geçirdik.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA