Eyüp'ten Halep'e Yardım Kampanyası

Eyüp Belediyesi ile İHH işbirliği ile şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep’e "Halep’e yol açın" sloganı ile başlatılan yardım kampanyasının lansmanı Eyüp’te gerçekleşti.

Eyüp'ten Halep'e Yardım Kampanyası
Eyüp Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliği ile Halep’e yapılacak “Halep’e yol açın” yardım kampanyasının lansmanı Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aytaç sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Halep’te yaşayan vatandaşların savaşta nasıl hayatta kalmaya çalıştıklarını anlatan video gösterimi ile başladı.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar hep birlikte kampanyaya SMS atarak destekte bulundular. 30 Aralık 2016 tarihine kadar toplanan yardımlar Eyüp’ten hareket edecek tırlar ile Suriye’nin Halep şehrine gitmesi hedefleniyor. Yardım kampanyasına gıda ve battaniye gibi temel ihtiyaçlar, Eyüp Belediyesi Şefkat Eli mağazası, Eyüp İHH temsilciliği, Muhtarlıklar ve çevredeki okullara bırakılabilecek.

“Medeniyetimiz adına yardım elini uzatan bir kurumumuz”

Yardıma muhtaç insanlara fayda sağlayabilmek için toplandıklarını ifade eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Eyüp’te oturan her bir vatandaşımızın da bana göre yardım etmek için daha fazla bir yükümlülüğü vardır. Bende ailemle birlikte eski bir İHH gönüllüsüyüm, halen de bunu sürdürmekteyim. Getiren İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi Dünya’nın her yerine insanlık adına, İslam adına ve medeniyetimiz adına yardım elini uzatan bir kurumumuz. Amerika’daki sel baskınlarına dahil yardım götürecek kadar da geniş gönüllü bir kuruluşumuzdur” ifadelerini kullandı.

“Akıl üretmediğimiz zaman sadece ağlamayı ve gözyaşını üretiriz”

Her seferinde savaşın bitmesi ile insanların kurtulacaklarını umut ettiklerini dile getiren İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “O kadar çok katliam gördüm ki, her seferinde alışırız diyoruz. Alışırız öldürülmeye ve işkence yapılmış insanları görmeye. Ama inanın her defasında o acıyı yeniden hissediyorsun. Annesini kaybedince panikleyen çocuğun gözlerine bakamazken, parçalanmış cesetler arasındaki çocukları kucaklamaya çalışmak herhalde dünyanın en zor şeyidir. Birlik içinde olmadığımız müddetçe yenilmeye mahkumuz. Akıl üretmediğimiz zaman sadece ağlamayı ve gözyaşını üretiriz” dedi.

Kaynak: İHA