Mersin'deki İhaleye Fesat Karıştırma İddiası

Gözaltına alınan 19 kişi serbest bırakıldı.

İçel Büyükşehir Belediyesinde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında bazı daire başkanları ve müdürlerin de bulunduğu 19 kişi serbest bırakıldı.

İçel Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, belediyede ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan belediye ile yüklenici firma çalışanları H.C.T, C.G, F.M, M.T, H.G, R.C, G.D, A.D, A.B, R.Ö, O.Ç, Ü.E, S.E, İ.A, M.K, M.C.S, T.A, F.B. ve F.Y'nin sorguları tamamlandı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u cumhuriyet savcısı tarafından, 9'u ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Olay

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasına yönelik 11 Kasım'da İçel, İstanbul ve Ankara'da operasyon düzenlemiş, aralarında bazı daire başkanları ve müdürler ile yüklenici firma yetkililerinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin haricinde haklarında gözaltı kararı bulunan 3 şüphelinin ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olduğu belirlenmişti.

İçel Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Sayıştayın 27 Eylül tarihli kararı gereğince İçel Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı hesaplarının incelendiği, 'Mali Hizmetler Daire Başkanlığına Bağlı Birimlerde İdari Mali Sürdürülebilirlik Kapsamında Mali Hizmetler Biriminin Tüm Fonksiyonları İçin Danışmanlık Hizmet Alımı' ihalesinde usulsüzlükler tespit edildiği kaydedilmişti.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da operasyonun ardından düzenlediği basın toplantısında 'Herhangi bir işlenen suç varsa, savcı çağırır, sorgulamasını yapar ancak baskınla, polis nezaretinde insanların evlerinden aldırılmasını incitici ve art niyetli bir tutum olarak algılıyorum.' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA