'Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Gezici Bilgi Merkezi' Tırı Açıldı

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özbaş: 'Baba, anneye şiddet uyguluyorsa, anne çocuğuna, çocuk okuldaki arkadaşlarına, evde kardeşine, kardeşi oyuncağına şiddet uyguluyor'.

Edirne AB Bilgi Merkezi ve Edirne Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğiyle organize edilen, 'Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Gezici Bilgi Merkezi' tırı törenle açıldı.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şiddetin anne ve babadan geçen genetik bir miras değil, sonradan öğrenilen bir davranış olduğunu vurguladı.

Hayatın her aşamasında şiddet ile yüz yüze geldiklerini ifade eden Özbaş, ''Baba, anneye şiddet uyguluyorsa, anne çocuğuna, çocuk okuldaki arkadaşlarına, evde kardeşine, kardeşi oyuncağına şiddet uyguluyor. Kısaca hayatın her aşamasında şiddet ile yüz yüze gelmekteyiz.'' dedi.

Kadına karşı şiddete sıfır tolerans gösterdiklerini ifade eden Özbaş, il müdürlükleri bünyesinde Şiddeti Önleme Merkezi, Kadın İlk Kabul Birimi, ve Kadın Konuk Evi ile hizmetlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Edirne'de 2015 yılında 358, 2016 yılının 10 ayında ise 212 kadının aile içi şiddet bildiriminde bulunduğunu aktaran Özbaş, ''Bildirim sayılarının yüksek olması, Edirne'deki kadınların hakkını aramayı öğrendiğini ve bilinçlendiğini gösteriyor.'' diye konuştu.

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Ergün ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da etkinlikte bir konuşma yaptı.

Daha sonra içinde bir sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve kadına yönelik şiddet alanında çalışan sosyal uzmanlar bulunan Gezici Bilgi Merkezi tırının açılışı yapıldı. Tır, bugünden itibaren Trakya turuna çıkacak.

Kaynak: AA