Çene Protezi Takılan Caretta Caretta Öldü

Muğla'da yaralı halde bulunan ve geçen yıl cerrahi operasyonla 3D çene protezi takılan caretta caretta, Dalyanİztuzu'nda bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde öldü.

Muğla'da yaralı bulunan ve geçen yıl cerrahi operasyonla çene protezi takılan caretta caretta, tedavisinin sürdüğü Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER) öldü.

DEKAMER yetkilileri tarafından sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, 2014 yılının Temmuz ayında Bodrum'da yaralı olarak bulunan ve dünya ilk defa 3D çene protezi takılan kaplumbağanın Dalyan-İztuzu'nda bulunan DEKAMER'de öldüğü bildirildi.

'Akut-3' adı verilen caretta carettanın ağır yaralı ve çenesinin büyük bölümü parçalanmış olarak merkeze getirildiği anımsatılan açıklamada, 'AKUT-3 iribaş deniz kaplumbağasıydı. Yaptığımız çeşitli araştırmalar sonunda 2015 yılında 3 boyutlu yazıcı ile üretilmiş ve dünyada ilk kez uygulanan bir yöntemle protez çene operasyonu yapmıştık. Daha sonra bir yıl devam eden tedavisi sırasında protezin işlerliği için farklı uygulamalarımız devam etti ancak bu yıl içerisinde gelişen ikincil problemler nedeniyle maalesef kaybettik.' ifadelerine yer verildi.

Kaplumbağanın DEKAMER tarafından oluşturulacak müzede sergileneceği öğrenildi.
Kaynak: AA