Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü, Düzce'de

'Deprem bize çok şey öğretti. Öncelikle binalarımızı sağlam yapacağız. Düzgün bir şehirleşme için çalışacağız'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin çok şey öğrettiğini belirterek, 'Öncelikle binalarımızı sağlam yapacağız. Düzgün bir şehirleşme için çalışacağız.' dedi.

Bakan Özlü, Vali Zülkif Dağlı'yı makamında ziyaret ederek, Düzce depreminin 17. yılında kentte gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, depremi hep beraber yaşadıklarını belirterek, bir daha aynı acının yaşanmamasını temenni etti.

Depremin kendilerine çok şey öğrettiğini vurgulayan Özlü, 'Öncelikle binalarımızı sağlam yapacağız. Düzgün bir şehirleşme için çalışacağız. Birçok ülkede şiddetli deprem oluyor ancak ölü sayısına baktığınızda çok az. O bakımdan depremden ziyade binalarımızı, şehirleşmemizi düzgün yapacağız. Depremin öğretmesi gereken en önemli unsur bu. Düzgün ve planlı şehirleşme, sağlam konutlar yapacağız. Derme çatma yerlerde oturmayacağız. Düzce'nin bunu hak ettiğine inanıyoruz.' diye konuştu.

Özlü, ayrıca kentin yeni bir çevreye sahip olması için 'Çevre Planı' üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Bir gazetecinin, Düzce'ye kurulması planlanan oyuncak organize sanayi bölgesi çalışmaları hakkındaki sorusunu yanıtlayan Bakan Özlü, plastik üreticilerinin maddi durumlarının çok iyi olmadığını belirtti.

Gümüşova ilçesindeki organize sanayi bölgesinde oyuncak organize sanayi bölgesi için alan önerdiklerini dile getiren Özlü, 'Plastikçiler İstanbul'da dağınık olan fabrikalarını bir araya toplamak istiyorlar. Bila bedel arazi istiyorlar. Onlara verebileceğimiz hazine arazimiz yok. Biz de kamulaştırıp onlara vereceğiz. Oyuncak sektörünün mali yönden durumlarını biraz toparlayıp bu işe girmelerini bekliyoruz. Top, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfında (PAGEV), yani plastikçilerde.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA