Antrepodaki Ürünler İçin Veteriner Giriş Belgesi Şartı

Serbest bölgelerdeki antrepolara veya gümrük antrepolarına sevk edilen ya da buralardan sevk edilen, buralarda depolanan ve gümrük gözetimi altında kabul edilen ulusal gereklilikleri karşılamayan ürünler için veteriner giriş belgesi aranacak.

Serbest bölgelerdeki antrepolara veya gümrük antrepolarına sevk edilen ya da buralardan sevk edilen, buralarda depolanan ve gümrük gözetimi altında kabul edilen, ulusal gereklilikleri karşılamayan ürünler için veteriner giriş belgesi şartı getirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Serbest Bölgelere veya Gümrük Antrepolarına Gi̇ri̇ş İçi̇n veyaGemi̇ Kumanyacılığı İçi̇n Gönderi̇len Ürünleri̇n Veteri̇nerKontrolleri̇ne İli̇şki̇n Kurallar Hakkında Tebli̇ği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde hazırlanan tebliğ, serbest bölgelere, gümrük antrepolarına giriş için veya gemi kumanyacılığı için gönderilen, ulusal gereklilikleri karşılamayan ürünlerin sevkiyatlarına eşlik etmesi gereken belgeleri, sevkiyatların nakliyesine, antrepolara ve veteriner kontrollerine ilişkin kuralları kapsıyor.

Buna göre, serbest bölgelerdeki antrepolara veya gümrük antrepolarına sevk edilen ya da buralardan sevk edilen, buralarda depolanan ve gümrük gözetimi altında kabul edilen ulusal gereklilikleri karşılamayan tüm ürünlere veteriner giriş belgesi eşlik edecek.

Bir antrepodan sınır ötesi deniz taşımacılığı aracına doğrudan veya özel olarak onaylanmış bir antrepo yoluyla gönderilen uygun olmayan ürünlerin tüm sevkiyatları veteriner sağlık sertifikası eşliğinde yapılacak.

Veteriner sınır kontrol noktasının resmi veteriner hekimi, serbest bölgedeki antreponun, gümrük antreposunun veya sınır ötesi deniz taşımacılığı tedarik işletmecisinin ulusal kuralları karşılamayan bu tip ürünün kabulü için onaylı olduğunu kontrol edecek.
Kaynak: AA