ABD'de 'Gaziler Günü Yürüyüşü'

Ülkede resmi tatil olarak kutlanan Gaziler Günü dolayısıyla New York'taki Manhattan 5. Cadde'de yürüyüş gerçekleştirildi

ABD'nin New York kentinde, Manhattan'daki 5. Cadde'de 11 Kasım Gaziler Günü dolayısıyla yürüyüş yapıldı.

Ülkede resmi tatil olarak kutlanan Gaziler Günü dolayısıyla New York'ta yapılan yürüyüşe, binlerce asker, askeri bando ve araçlar, gaziler ve yakınları, askeri kuruluşların temsilcileri ile gazi dernekleri katıldı.

Manhattan 5. Cadde'de 26. Sokak'tan başlayan ve 53. Sokak'ta sona eren yürüyüşten önce düzenlenen törende konuşan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, görevde olan askerleri ve gazileri kastederek, 'Her şekilde onları onurlandırmamız gerekiyor. Sadece Gaziler Günü'nde değil, yılın her gününde.' dedi.

New Yorkluların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği yürüyüşün dünyanın en pahalı markalarının satıldığı 5. Cadde'de gerçekleştirilmesi sırasında dilenen evsiz gazilerin olması dikkati çekti.

Bu arada, New York Belediyesinden daha önce yapılan bir açıklamada, Blasio döneminde geçen bir yıl içinde bin 600 evsize konut imkanı sağlandığı bildirilmişti.

- Başkomutan Obama

ABD Başkanı Barack Obama, gün dolayısıyla başkan ve başkomutan sıfatıyla Birinci ve İkinci Dünya Savaşları, Kore, Vietnam ve Körfez Savaşlarında ölen askerlerin anısına kurulan Virginia'daki Arlington Ulusal Mezarlığı'nda bir konuşma yaptı.

Obama konuşmasında, tüm din, etnik ve cinsiyet farklılıklarıyla şu anda görevde olan ve daha önce orduda görev almış askerlere teşekkür etti.

Birinci Dünya Savaşı'nı sona erdiren ateşkesin 1918 yılında 11. ayın 11. gününde saat 11.00'de imzalanmasından yıllar sonra Amerikalılar, savaşta ve barışta ülkesine şeref ve fedakarlıkla hizmet eden askerleri onurlandırmak amacıyla her yıl 11 Kasım tarihini Gaziler Günü olarak kutluyor.
Kaynak: AA