Türkiye Polisinden Arnavutluk Polisine Eğitim Desteği

Türk polisinin Arnavutluk polisine yönelik verdiği Temel İstihbarat Kavramları ve Takip Tarassut Kursunu tamamlayan katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.

Türk polisi tarafından Arnavutluk polisine yönelik verilen Temel İstihbarat Kavramları ve Takip Tarassut Kursunu tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Güvenlik Akademisi'nde düzenlenen sertifika törenine, Arnavutluk Güvenlik Akademisi Müdür Yardımcısı Artan Shkembi ve Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Gül Sarıgül de katıldı.

Müsteşar Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere işaret ederek, kursu başarıyla tamamlayan memurları tebrik etti.

İki ülkenin polis teşkilatları arasındaki işbirliğinin uygulaması olarak 2016 yılı boyunca Arnavutluk'ta 2, Türkiye'de 6 olmak üzere toplam 8 eğitim gerçekleştiğini söyleyen Sarıgül, bu kursların gelecekte de devam etmesini desteklediklerini aktardı.

Arnavutluk Güvenlik Akademisi Müdür Yardımcısı Shkebi ise Arnavutluk polisine yardımları dolayısıyla Türk polisine teşekkür ederek, 'Türk polisi ile iyi ilişkilerimizin devam etmesini ümit ediyorum.' diye konuştu.

Temel İstihbarat Kavramları ve Takip Tarassut Kursu, 31 Ekim-11 Kasım tarihlerinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gerçekleştirildi.
Kaynak: AA