Muğla'daki Sahte İçki İmalathanesine Operasyon

Gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sahte içki imalathanesine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Esenköy Mahallesi Bademli mevkisinde 3 katlı bir apartmanın zemin katının sahte içki imalathanesi olarak kullandığının tespit edilmesi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanan Mustafa Duran ve Mehmet Kozan'ın jandarmadaki ifade işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Kozan ve Duran, çıkarıldıkları mahkemece 'sahte içki imal etmek ve satmak', 'sahte para imalatı' ve 'sahte deterjan imalat ve ticareti yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Fethiye'de dün düzenlenen operasyonda, 400 boş içki şişesi, 20 şişe sahte içki, 104 litre şişelenmek için bidonlarda bekletilen sahte içki ile sahte 1 lira yapımında kullanıldığı iddia edilen 25 kilogram bakır ve pirinç ele geçirilmişti.

Ayrıca iş yerindeki aramada, ünlü markaların ambalajlarına konulmuş 665 kilogram deterjan, bin 500 deterjan ölçü aparatı ile çok sayıda deterjan paketi bulunmuştu. Operasyonda, 2 zanlı gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA