İş Adamları 2017'Den Umutlu

GÜNMARSİFED Başkanı Çelik: 'Ekonomi için 2016 kayıp yılı oldu, ancak Türkiye olarak kendi iç dinamiklerimizi iyi kullanabilirsek, 2017'nin daha iyi olacağını düşünüyorum' BASİAD Başkanı Bekki: '2016'daki kayıpları 2017'de telafi edersek ekonomi normalleşebilir'.

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) Başkanı İsa Tamer Çelik, 'Ekonomi için 2016 kayıp yılı oldu, ancak Türkiye olarak kendi iç dinamiklerimizi iyi kullanabilirsek, 2017'nin daha iyi olacağını düşünüyorum.' dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini, bu nedenle 2016'yı 'kayıp yıl' olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Yeni yıla yönelik beklentilerinin ise fazla olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:

'Ekonomi için 2016 kayıp yılı oldu, ancak Türkiye olarak kendi iç dinamiklerimizi iyi kullanabilirsek 2017'nin daha iyi olacağını düşünüyorum. Ülke olarak dinamik bir ülkeyiz, fakat 2017'de bir seçim atmosferine girilir ve belirsizlik yaşanırsa bundan iş dünyası etkilenecektir. 15 Temmuz Türkiye için kötü ve kara bir gündü, inşallah bundan sonra böyle bir şey başımıza gelmez. 2016 yılı iş dünyasının beklediği gibi geçmedi. 2017'den beklentilerimiz daha da arttı.'

ABD'deki seçim sürecinin de ekonomik anlamda dünyayı etkilediğine işaret eden Çelik, 'Amerika dünyada büyük bir güç. Umarım, Donald Trump Müslümanlarla ilgili etnik ayrımcılık söylemlerini bir kenara bırakır. Bunlar sadece seçim söylemi olarak kalır diye umut ediyorum.' ifadesini kullandı.

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki de 2016 yılının iş dünyası için sıkıntılı bir yıl olmasına rağmen, normalleşme sürecine giren Türkiye'nin 2017 yılını daha iyi geçireceğini ümit ettiğini söyledi.

Bekki, 2016'da yaşanan darbe girişimi, Rusya ile uçak krizi ve çevre ülkelerdeki karışıklıkların ülke ticaretine olumsuz yansıdığını, ancak artık normalleşme sürecinin yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

'Komşu ülkelerle ilişkiler anlamında iyiye giden bir sürece girildi. 2016 iş dünyası için tedirgin bir yıl olması yanında geçen yıllardan daha kötü bir yıl oldu. Biz iş dünyası olarak buna pek alışkın değiliz. Biz hep daha iyisini isteriz, bugüne kadar da hep böyle oluyordu. Umarım 2017 daha iyi olacak. Bir ışık var. 2016'daki kayıpları 2017'de telafi edersek ekonomi normalleşebilir.'
Kaynak: AA