Düzce Depremi'nin 17. Yılı

Türk Kızılayı Ulusal Afet Yönetim Müdürü Akgül:'Burada acıları tekrar hatırlatmak istemiyoruz, fakat depremi de unutmak istemiyoruz. Deprem her zaman aklımızda olması lazım. Unutmazsak hazırlıklarımızı, afetlere müdahale çalışmalarımızı daha iyi yaparız'

Türk Kızılayı, 12 Kasım 1999'da meydana gelen Düzce Depremi'nin 17'nci yıl dönümünde, depremde hayatını kaybeden 845 kişi için anma etkinliği düzenleyecek.

Anıtpark Meydanı'nda hazırlıkları tamamlanan anma etkinliği hakkında AA muhabirine bilgi veren Türk Kızılayı Ulusal Afet Yönetim Müdürü Ali Akgül, Türk Kızılayının depremin 17'nci yılında özel bir anma programı düzenlediğini söyledi.

Türk Kızılayının tüm ekip ve ekipmanları ile etkinliğe katıldığını vurgulayan Akgül, 'Etkinlik kapsamında hem depremde hayatını kaybedenleri anacağız hem de bilimsel paneller gerçekleştireceğiz. Alanda ikramlarımız olacak. Ayrıca Kızılay bünyesinde faaliyet gösteren sağlık birimlerimiz de kurulan stantlarda halkımıza sağlık taraması gerçekleştirecek. Kan ve ilk yardım ekiplerimiz de halkımıza hizmet verecek. Afet ekibimizin çeşitli etkinlikleri, akademisyenlerin panelleri ve fotoğraf sergisi olacak.' dedi.

Anma programının çok kapsamlı olduğuna vurgu yapan Ali Akgül, şöyle konuştu:

'Burada acıları tekrar hatırlatmak istemiyoruz, fakat depremi de unutmak istemiyoruz. Depremin her zaman aklımızda olması lazım. Unutmazsak hazırlıklarımızı, afetlere müdahale çalışmalarımızı daha iyi yaparız. 1999 depremi sonrası bütün kurumlar kendilerine dersler çıkardılar. Kızılay da bu depremde dersler çıkardı ve kapasitesini bu anlamda güçlendirdi. Buraya getirilen seyyar mutfak ve acil müdahale ekipmanları, bu çıkarılan derslerden bir kısmı. Kızılay 9 bölge müdürlüğü ile 300 bin kişinin barınma ve beslenmesini sağlayabilecek bir kapasiteye sahip. Bunları halkımıza burada gösterme fırsatımız olacak.'
Kaynak: AA