AEÜ'de Doğa Dostu Yerleşke Oluşturuluyor

Ahi Evran Üniversiresi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, doğa dostu yerleşke için Bağbaşı Yerleşekesi'nde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdiklerini bildirdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Karakaya, ağaçlandırma çalışmaları için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile bir görüşme yaparak teknik imkanlarından faydalanmayı amaçladıklarını ifade etti.

Aşıkpaşa Yerleşkesi'nde bulunan ağaçların zarar görmeden taşınabilmesi için Kayseri'de belediye bünyesinde bulunan ağaç sökme nakil aracının üniversiteye getirildiğini aktaran Karakaya, şunları kaydetti:

'Bölgesel işbirlikleri anlamında belediye ile yapılacak protokolleri önemsiyoruz. Üniversitemiz Aşıkpaşa Yerleşkesi'nde sık aralıklarla büyüyen ağaçların Bağbaşı Yerleşkesine taşınması için büyük bir çalışmaya imza attık. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından gönderilen ağaç sökme nakil aracı ile Aşıkpaşa Yerleşkesi'ndeki ağaçlar Bağbaşı Yerleşkesine taşınmaya başlandı. Doğa dostu yerleşke oluşturmaya büyük özen gösteriyoruz. Böylece, çevre bilincinin de oluşmasına katkı yapacağımıza inanıyoruz.'

Kaynak: AA