Türk Heyeti Macaristan'da

TürkiyeMacaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Budapeşte temsilciliğini ziyaret etti KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen: ''Türkiye gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Macaristan parlamentoları arasında da dostluk grubunun kurulmasını temenni ediyoruz''.

Türkiye-Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Budapeşte temsilciliğini ziyaret etti.

Resmi ziyaret kapsamında Macaristan'da bulunan Türkiye-Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın'ın yanı sıra AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Budapeşte'deki KKTC temsilciliğini ziyaret etti.

KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen, temsilciliğin faaliyetleri hakkında heyete bilgi verdi.

Ziyareti AA muhabirine değerlendiren Çimen, 'Temsilciliğimiz, Macaristan'da iki ülke arasında kültürel ve ekonomik alanlarda işbirliğinin artması için faaliyetlerine devam ediyor. Temsilciliğimizin düzenlediği tüm etkinliklere özellikle Macaristan anamuhalefet partisi yetkilileri ilgi gösteriyorlar. Bu açıdan Macar yetkililere teşekkür ediyorum. Ayrıca ileride Türkiye gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Macaristan parlamentolar arasında da dostluk grubunun kurulmasını temenni ediyoruz.'' diye konuştu.
Kaynak: AA