10 Kasım Töreniyle Ulu Önder Atatürk Anıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Ulu Önder Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümünde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni düzenledi.

10 Kasım Töreniyle Ulu Önder Atatürk Anıldı
HKÜ akademik idari personeli ve öğrenciler tören için rektörlük önündeki alana geldi. Çok sayıda personelin katıldığı tören ilgi büyüktü. Rektör Yardımcıları ve Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın tören alanına gelişiyle tören başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. yıldönümü için yapılan törende Rektör Yılmaz, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşıyla beraber tören son buldu.

Törenden sonra konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile andıklarını belirterek,” Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman ulusumuzla birlikte yepyeni bir devlet kuran Mustafa Kemal Atatürk, bu yolda dost düşman tüm milletlerin takdirini kazanmış büyük bir asker ve devlet adamıdır. Bizlere düşen en büyük görev, fikir ve başarıları ile dünya milletlerine örnek teşkiletmiş olan Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmak ve gelecek nesillere onun fikirlerini aktarmak olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA