Mimarlar Görevlerini Çocuklara Bıraktı

Çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi “Çocuk ve Mimarlık” projesi ile kreşlerdeki çocuklara dünyayı yeniden resmettiriyor.

Mimarlar Görevlerini Çocuklara Bıraktı
Çankaya Belediyesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile geliştirdiği ortak proje kapsamında kreşlerdeki çocukları mimarlarla buluşturdu. “Çocuk ve Mimarlık” konulu çalışma ile çocukların mimarlık ve kent kültürünü erken yaşta öğrenmeleri hedeflendi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden 9 kişilik ekip, Çankaya Belediyesinin Rafet Genç, Bulut, Berkin Elvan ve Deniz kreşlerinde çocuklarla bir araya geldi. Bir hafta boyunca devam eden etkinlikler kapsamında çocuklar dünyayı görmek istedikleri renklere boyadılar. “Dünya siyah beyaz oldu, yeniden renklendirelim” diyen mimarlar bu görevi çocuklara bıraktı. Güneşi yeşil, ağacı mavi, denizi sarı çizen çocuklara çevre hakkında basit bilgiler de verildi.

Sahip olduğu kreşlerde çocuklara yönelik en iyi eğitimi modern ve çağdaş bir biçimde sunan Çankaya Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları projelerle de çocukları farklı alanlarda bilinçlendirmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA