MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sorunun bitmesi için çaba göstermek lazım. Bitmiyorsa onu biriktirip tekrar Türkiye’nin beka sorunu haline getirmek doğru bir çıkış olmaz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, bir gazetecinin "Başbakanın, ’Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür’ şeklindeki açıklamaları nasıl yorumluyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez.Türkiye bölünemez ama sayın başbakanın sahip olduğu bilgiler ışığında değerlendiriyorsa onu da saygıyla karşılamak lazım" cevabını verdi.

AK Parti’nin 2 teklif hazırladığı yönünde basında çıkan haberlerle ilgili Bahçeli, "İçeride açıklamamı yaptım. Henüz bize ulaşan bir bilgi yok. Gelince değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Sorunun bitmesi için çaba göstermek lazım"

Anayasa değişikliğinin referandum yoluyla veya 367’yi aşarak kesinleşmesi yoluyla uygulandığı hatırlatan Bahçeli, "Eğer 330 olur ise referandum yolu açık olur. Onun için 330’u görmeleri gerekiyor. O konuda da düşünmeleri lazım" değerlendirmesinde bulundu. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un "Başkanlık Sistemi teklifini getirmemiz için önceden görmemiz lazım" şeklindeki açıklamaları olduğu yönünde sorulan soruya Bahçeli, "Ne ile görecek, özel bir mercek mi var acaba" karşılığını verdi. Şuana kadar AK Parti’den kendileriyle görüşme için bir irtibatın olmadığını belirten Bahçeli, Anayasa Komisyonu Başkanının bu teklifin Meclis’te kabul görmemesi durumunda başkanlık sisteminin sona ermeyeceği, 330’u geçmezse de devam edecekleri yönündeki açıklamalarıyla ilgili, "Sorunun bitmesi için çaba göstermek lazım. Bitmiyorsa onu biriktirip tekrar Türkiye’nin beka sorunu haline getirmek doğru bir çıkış olmaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA