İyilik Okulu Projesi

Deniz Feneri Derneği'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü 'İyilik Okulu Projesi' kapsamında Antalya'da konferans düzenlendi.

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki 'İyilik Zamanı' konulu konferansta yaptığı konuşmada, projenin 2014 yılında İstanbul'da başladığını ve orada iki yıl devam ettiğini söyledi.

Geçen dönem 48 okulda sunumlar yaptıklarını ifade den Koçak, şöyle konuştu:

'İyilikleri paylaştık. Dünyanın yoksulluğunu konuştuk. Susuzluk sıkıntısını konuştuk. Dünya nüfusunun yüzde 17'sinin temiz içme suyundan mahrum olduğunu biliyoruz. Bir yardım kuruluşu olarak bu yüzde 17'yi aşağıya çekebilmek için bir şeyler yapıyoruz. Mesela su kuyuları açıyoruz. Geçen sene gittiğimiz 48 okuldan 15'inde gençler el birliği yaptılar. Kumbaralarda para topladılar ve 15 okulumuz kendi adlarına birer su kuyusu açtılar. Yardımların ortak bir eseri oldu. Kuyuların üzerinde okulların adı yazıyor.'

Koçak, projede derneğin 21 yıldır sahada edindiği tecrübeleri paylaştıklarını dile getirerek, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi iyilik kavramları ile dünyadaki yoksulluk, açlık ve susuzluğa dikkati çektiklerini kaydetti.

Kaynak: AA