Erzurum'da 'Kar Timleri' Görev Başında

Kentte gece etkili olan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesinin karla mücadelede görev yapan 'kar timleri', tüm ekipmanıyla haftada 7 gün 24 saat esasıyla göreve hazır hale getirildi Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen:'İl genelinde karla mücadele çalışmalarını yaklaşık 400 personel ve 126 araçla gerçekleştiriyoruz. Kar ve kış Erzurum için çile ve sıkıntı olmaktan öte, bir nimet olarak algılanmalıdır' 'Erzurum kar ve kış şehridir. Bu sene çok sayıda yerli ve yabancı turisti Erzurum’a kayak merkezlerimize bekliyoruz'

Erzurum'da etkili olan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan 'kar timleri' ulaşımda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için karla mücadele çalışmalarına başladı.

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının sabah saatlerinde şiddetini arttırması üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki karla mücadele ekipleri harekete geçti. Kar yağışı sebebiyle trafikte bir aksama yaşanmaması amacıyla Büyükşehir Belediyesinin 'kar timleri', tüm ekipmanıyla haftada 7 gün 24 saat esasıyla göreve hazır hale getirildi.

Kentte, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü 150 personel, 14 kamyon, 7 tuzlama ve bıçaklı araç, 6 greyder, 5 kepçe, 4 mini loder, 3 eder, 1 kar savurma, 1 unimog olmak üzere toplam 41 araçla karla mücadele çalışması yaparken Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğünde ise 250 personel, 42 greyder, 20 kepçe, 8 dozer, 5 kar savurma aracı, 8 kar bıçaklı kamyon, 2 kar üstü araç olmak üzere toplam 85 araçla karla mücadele çalışması yürütüyor.

Gece saatlerinden itibaren kırsal alan, ana ve ara arterler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapan ekipler, araç ve yaya trafiğinin bulunduğu bölgeleri kardan temizledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak kışa hazır olduklarını söyledi.

Belediye bünyesindeki birimlerin kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarına başladığını ifade eden Sekmen, 'İl genelinde karla mücadele çalışmalarını yaklaşık 400 personel ve 126 araçla gerçekleştiriyoruz. Kar ve kış Erzurum için çile ve sıkıntı olmaktan öte, bir nimet olarak algılanmalıdır. Hemşehrilerimiz kapalı köy yolları ve ulaşımda yaşanan olası bir problemde Büyükşehir Belediyemizin 444 16 25 numaralı Çağrı Merkezini arayabilirler.' diye konuştu.

Sekmen, Erzurum'un kış kenti olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'2016-2017 kış sezonunun Erzurum’a bereket ve güzellikler getirmesini arzu ediyoruz. İnşallah kışın keyfini hep beraber yaşayacağız. Erzurum kar ve kış şehridir. Bu sene çok sayıda yerli ve yabancı turisti Erzurum’a kayak merkezlerimize bekliyoruz. Vatandaşlarımızın sorun yaşamaması ve kış mevsimini güzel bir şekilde geçirmeleri için tüm imkanlarımızı halkımızın hizmetine seferber edeceğiz.'
Kaynak: AA