'Avrupa Sosyal Yenilikçilik Yarışması'

Suriyeli sığınmacı çocukların eğitimine katkıda bulunmak hedefiyle Türk öğrencilerin geliştiridiği proje, yarışmada ödül kazandı.

'Avrupa Sosyal Yenilikçilik Yarışması'nda, Türk öğrencilerin geliştirdiği proje ödül aldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu tarafından, Avrupa'daki sığınmacıların entegrasyonuna destek sağlamak amacıyla 2012 yılından bu yana düzenlenen yarışmanın, 2016 yılı kazananları açıklandı.

Bu yıl 'Entegre Gelecekler' temasıyla düzenlenen yarışma kapsamında, Avrupa'daki sığınmacı ve göçmenlerin sığındıkları ülkelerdeki sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi hayata katkıda bulunmasını da sağlayacak entegrasyon ve karşılanma konusunu ele alan fikirler değerlendirildi.

İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi İbrahim Kibar, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümü öğrencisi İbrahim Çıkrıkçıoğlu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi İrem Ergun'un bireysel girişimleriyle hayata geçirilen 'Virtuous Triangle' projesi, 36 ülkeden binin üzerinde proje başvurusu yapılan yarışmada ilk üçe girerek 50 bin avro tutarındaki ödülü kazandı.

Aynı yaştaki Suriyeli ve Türk ilkokul çocuklarını 'yardımcı' olarak belirlenen bir üniversite öğrencisinin denetiminde eşleştiren proje kapsamında, Suriyeli çocukların Türkçelerini geliştirmesi sağlanarak okula gitme imkanları artırılıyor.

Yetişkin yardımcıların da gönüllülük tecrübesi kazandığı proje çerçevesinde, Suriyeli ve Türk çocuklar arkadaşlık ilişkileri kuruyor ve toplumsal dayanışmayı öğreniyor.

Projeyle ilgili ayrıntılı bilgiye 'https://www.virtuoustriangle.com' adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA