30 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

Aziziye Belediyesi, Dadaşkent'te 30 yıldır süregelen tapu sorununu çözdü.

Dadaşkent'in ilk yerleşim alanı olan Özdoğukent'in kuruluşundan beri devam eden parsel ve bağımsız bölüm numarası karışıklıkları nedeniyle yıllardır satışlarda, devirlerde, özellikle banka ve finans kuruluşlarında yapılan işlemlerde yaşanan sorunlar çözüme kavuştu ve yaklaşık 2 bin aile tapusuna kavuştu.

Belediyenin konferans salonunda düzenlenen törene Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Başkan Yardımcısı İlhan Umut Akdaş, Selçuklu Mahalle Muhtarı Şinasi Terzioğlu, Saltuklu Mahalle Muhtarı Gürbüz Özer ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Orhan, tapu sorununun aslında belediyeyi ilgilendiren ya da belediyenin görevlerinden birisi olmadığını belirterek, 'Bizler ak belediyecilik anlayışıyla sizlere hizmet ederken, problemlerin çözümü noktasında, hangi konularda hangi kurumlarla entegrasyon kurup çalışabiliriz bunun çabası içerisinde olduk. Öncelikle analizini yaptık ve sonrasında problemin çözümü noktasında bir birlik, beraberlik ve diyalog sağlandığında çözümün olabileceğini gördük. Hemşehrilerimizin bu bağlamda çok ciddi mağdur olduğunu ve özellikle konutların satışında hele hele kredili satışlarda işin içine banka ya da finans kuruluşları girdiği zamanlarda bu durumun çok ciddi sıkıntılar oluşturduğunu tespit ettik. Bizi harekete geçiren önemli noktalardan birisi de bu oldu. Dolayısıyla hem büyüklerimizden aldığımız destek hem de ak belediyecilik anlayışıyla Türkiye’de ve Erzurum’da örneğine az rastlanır bir çalışma gerçekleştirdik.' dedi.

Orhan, bütün masrafları belediyenin üstlenerek Dadaşkent’in en büyük sorunlarından birisinin çözüldüğünü vurguladı.

Konuşmaların ardından Selçuklu Mahalle Muhtarı Şinasi Terzioğlu, Orhan'a mahalle sakinleri adına plaket takdim ederken, hazırlanan tapular da hak sahiplerine dağıtıldı.

Kaynak: AA