İslami İlimler Akademisi Külliyesinin 3 Etabı, Bu Sene Sonu Hizmete Girecek

Vuslat Derneği tarafından geçtiğimiz Nisan ayında temeli atılan İslami İlimler Akademisi Külliye Projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Projenin 2016 yılı ayağında 3 etap bulunuyor. Bu sene sonu tamamlanması planlanan Arapça, Hafızlık ve İptida binalarının hizmete açılması ile yüzlerce hafız eğitimlerine başlayacak.

İslami İlimler Akademisi Külliyesinin 3 Etabı, Bu Sene Sonu Hizmete Girecek
Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci, yapımı devam eden İslami İlimler Akademisi Külliyesi’nin etap etap inşa edildiğini söyledi.

Bu yılsonuna kadar Arapça, hafızlık ve iptida olmak üzere 3 binanın yapımının tamamlanacağına dikkat çeken Semerci, külliyenin tüm bölümlerinin tamamlanması ile eğitime sağladığı katkı kadar istihdam noktasında da Erzurum’a ciddi değer katacağını belirtti.

Projenin Türkiye’de ilk niteliği taşıdığını aktaran Semerci, “İslami İlimler Akademisi Külliye Projemiz, tüm hızıyla devam ediyor. Projemiz 61 dönüm arazi üzerine toplamda 130 bin metrekare kapalı alanda inşa ediliyor. Projemizin ilk üç etabını Arapça, iptida ve hafızlık eğitim merkezleri olarak belirledik. Bu merkezlerimizi sene sonuna kadar tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

“Külliye 12 bölümden oluşuyor”

İslami İlimler Akademisi Külliyesinin 12 ayrı bölümden oluştuğuna dikkat çeken Semerci, “Külliyemiz ihtiyaca göre 12 ayrı bölümden oluşuyor. Bu bölümler; Hafızlık Eğitim Merkezi, İlahiyat Lisans - Önlisans Etüt Merkezi, Arapça Eğitim Merkezi, Okul Beraberinde Hafızlık Eğitim Merkezi, Hat Sanatları Eğitim Merkezi, Vuslat Derneği Bölge Aşevi - Fırın, Vuslat Derneği Bölge Lojistik Merkezi, Acil Müdahale Merkezi, Çok Amaçlı Konferans - Kongre Salonu, Sosyal Alanlar ( Okuma Salonu, Spor Alanı, Havuz ), Ehli Sünnet Kütüphanesi ve Mahmut Efendi Camii olarak sıralayabiliriz” diye konuştu.

“Sosyal alanlara da yer verdik”

Külliye içerisinde sadece dini, manevi ve ilmi eğitimlerin yer almayacağını aktaran Semerci, öğrencilerin sosyal, spor ve fiziki gelişimleri için sosyal alanların oluşturulacağını kaydetti.

Başkan Semerci, şöyle devam etti; “Şöyle anlatayım dışarıdan imam hatip, ilahiyat okuyan kardeşlerimizde bu kurslarımızdan faydalanacaklar. Ve malumunuz dört duvar arasında ders ders olacak şekilde eğitim verilmeyecek. Bir de spor sosyal kompleksimiz olacak. Yüzme, karate, uzak doğu sporları, okçuluk, at inmeciliktir, güreştir bu gibi sporlarla kardeşlerimiz eğitim görecekler”

Dev Külliye Projesinin Erzurum maddi ve manevi açıdan büyük katkı sağlayacağına vurgu yapan Semerci, projenin tamamlanması ile binlerce hafızın eğitim göreceğini ve yüzlerce insana istihdam sağlanacağını ifade etti.

Semerci, “Külliyemiz de, kendi medreselerimizde yetişen icazetlerini almış hocalarımız eğitim verecek. Külliye, Türkiye’nin en büyük İslami ilimler külliyesi olacak. Bu proje Erzurum’a hem maddi hem manevi katkı sağlayacak. Nasıl diyecek olursanız; burası bacası tütmeyen bir fabrika gibi olacak. Proje bitince 800 civarında istihdam ve 5 bin öğrencinin eğitimi söz konusu olacak. Bunun yanında İslami İlimlerin gençler arasında öğrenilmesi sağlanacak. Bu proje hem maddi hem manevi açıdan şehrimize değer katacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA