Bakanlar Tüfenkci Ve Elvan, Mersin'de Serbest Bölge Ve Gümrük Sorunlarını Dinledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İçel Serbest Bölgesi Müdürlüğü’nde serbest bölge yöneticileri, kullanıcıları ve gümrükçülerle bir araya gelerek sorunları masaya yatırdılar.

Bakanlar Tüfenkci Ve Elvan, Mersin'de Serbest Bölge Ve Gümrük Sorunlarını Dinledi
Bir dizi toplantıya katılmak üzere İçel’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ile Kalkınma Bakanı ve İçel Milletvekili Elvan, öğleden sonra İçel Serbest Bölgesi Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler. İki bakanı, Bölge Müdürlüğü önünde İçel Valisi Özdemir Çakacak, İçel Serbest Bölge İşletici A.Ş. (MESBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, İçel Serbest Bölge Kullanıcıları Derneği (MESBAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sağlam, İçel Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, İçel Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Hüseyin Sarıdağ ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Bakan Tüfenkci ve Bakan Elvan, daha sonra Serbest Bölge yöneticileri, kullanıcıları, firma sahipleri ve diğer ilgililerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, gerek İçel Serbest Bölgesi gerekse gümrükler ile ilgili sorunlarını dile getiren kullanıcılar ve gümrükçülere, Bakan Tüfenkci’nin, tüm sorunları çözmek için çalışma yapacaklarını söylediği öğrenildi.
Kaynak: İHA