Uşak Belediye Başkanı Cahan Açıklaması

'Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son aşamalara geçildi. Proje bittiğinde eskiden tabakhane olarak bilinen yer, artık kentin yeni merkezi olacak.'

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona aşamalara gelindiğini ve kentsel dönüşüm alanının kentin yeni merkezi olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Cahan yaptığı yazılı açıklamada, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kentin önemli projeleri arasında yer aldığını belirterek, 'Eskiden tabakhane bölgesi olan alan kent için kötü bir imaj sergiliyordu. Bu kötü imaj Kentsel Dönüşüm Projesiyle birlikte yok oldu.' ifadelerini kullandı.

Cahan, bin 51 konut, 921 dükkan, cami, okul ve sağlık ocağının yer aldığını projenin yıl sonunda tamamen bitirileceğini ve belediye hizmet binası, maliye gibi kurumlarında bu alana taşınacağını kaydetti.

Projenin bitmesi ile güzel gelişmelerin olacağını kaydeden Cahan, 'İlimiz yeni kent merkeziyle şaha kalkacak. TOKİ Başkanlığı ile yürüttüğümüz proje, yaklaşık 450 milyon lira maliyetinde. Binaların neredeyse tamamı biterken, yakın zamanda alt ve üst yapı çalışmaları da sona erecek. Yeni iş merkezleri, kente ekonomik anlamda katkı sağlayacak.' ifadelerini kullandı.

Projeyle eski ve kirli görüntülerin yok olduğunu aktaran Cahan, açıklamasında şunlara yer verdi:

'İlimiz maalesef uzun ölçekli planlamalar yapılmaması nedeniyle bir noktada sıkışmış bulunuyor. Bu nedenle kentin kaderini değiştirecek en önemli bir projenin sonuna yaklaşıyoruz. Kentsel Dönüşüm Bölgesi eskiden tabakhaneydi ve buradan geçen vatandaşlar burunlarını kapatarak geçiyordu. Burası ilimizin imajını zedeliyordu. Artık biz Uşak'ta bir daha böyle kötü görüntüleri konuşmayacağız.'
Kaynak: AA