Malatya'da Yılın İlk Aşuresi Dağıtıldı

Malatya’da yılın ilk aşuresini Çınarlı Cami çevresinde bulunan esnaflar dağıttı.

Malatya'da Yılın İlk Aşuresi Dağıtıldı
Muharrem ayı dolayısıyla Çınarlı Cami çevresinde bulunan esnaflar, Çınarlı Caminde kılınan Cuma namazı sonrası cami cemaatine ve vatandaşlara aşure dağıttı.

Çınarlı Cami yanında Muharrem ayı dolayısıyla yapılan aşure etkinliğinde yaklaşık 6 bin kişiye aşure dağıtılırken, geleneksel hale getirilen etkinliğe Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş ve Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç da katıldı.

Etkinlikte konuşan Halfeti Mahalle Muhtarı Murat Ceyhan, esnafların, etkinliği birlik ve beraberlik içerisinde düzenlediğini söyleyerek, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Esnafların her yıl aşure etkinliği düzenlediğini hatırlatan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş ise esnaflara teşekkür ederek, “Etkinliğe bu yıl bizi de davet etiler, biz de katıldık. Ben burada olmaktan dolayı mutluyum. Böyle önemli bir dönemde, esnafların birlik ve beraberlik göstermesi çok anlamlı” diye konuştu.

Esnaf Mehmet Ceyhan da, bütün esnafların etkinliğe destek verdiklerini belirterek, “Biz elimizden geldiğince bu etkinliği her yıl düzenliyoruz. Bu yıl 3.’sü oldu, inşallah devamı gelir. Bu günler, birlik ve beraberlik açısından son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç ise, “Muharrem ayı birlik ve beraberliğimizin pekişeceği bir aydır. Ülkemizin de birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde böyle etkinliklerin düzenlenmesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA