Afyonkarahisar İHH Derneği Başkanı Ertürk Açıklaması

'Özellikle son birkaç aydır kuşatma altında yaşam mücadelesi veren Halep’teki sivil halk, sistematik bir soykırıma tabi tutuluyor''.

Afyonkarahisar İHH Derneği Başkanı Ahmet Ertürk, Suriye'nin Halep kentinde rejim tarafından sivil halk üzerinde sistematik soykırım yapıldığını bildirdi.

Ertürk, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin medeniyetler ve peygamberler beşiği, tüm semavi din mensupları tarafından kutsal topraklara yapılan hac yollarının buluştuğu nokta olduğunu belirterek, dünyanın gözü önünde yok edildiğini ifade etti.

Ülkede 5 yıldır iç savaş yaşandığını, kuşatma altına alınan bazı şehirlerde silahsız insanlara karşı hain saldırıların devam ettiğini dile getiren Ertürk, şunları kaydetti:

'Özellikle son birkaç aydır kuşatma altında yaşam mücadelesi veren Halep’teki sivil halk, sistematik bir soykırıma tabi tutuluyor. Savaştan önce 5 buçuk milyon insanın yaşadığı şehirde şimdi 350 bin insan var ve şimdi onlar da öldürülmeye çalışılıyor. Rejim uçaklarının günün her saatinde saldırı gerçekleştirdiği Halep’te son 3 ayda gerçekleştirilen saldırıların bilançosu, katliamın boyutlarını gözler önüne seriyor. Son 3 ayda 8 bin 100 hava saldırısı yapıldı. Bunların 824 tanesi savaş suçu sayılan misket, fosfor ve napalm bombalarından oluşuyor. Bin 833 kişi şehit oldu. Bunların 502’si çocuk. Şu unutulmamalıdır ki, eğer Halep'te yaşanan kıyım son bulmaz ve dünya buna 'dur' denilmezse bu yangın tüm dünyayı saracaktır. Afyon IHH olarak her zaman mazlumların sesi olduğumuz gibi şimdi de Halep'teki katledilen Suriyelilerin ve tüm Mazlumların sesi olmak istiyoruz.'
Kaynak: AA