Yunusemre Güneşten Elektrik Üretecek

Yunusemre Belediyesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)’na gönderdiği “Güneşin Zafer’i Enerjisi Verimli” isimli projesi 70 proje arasından ilk üçe girdi. ZEKA’nın yaklaşık 560 bin TL hibe desteği vereceği proje ile güneşten elektrik enerjisi üretimi sağlanacak.

Yunusemre Güneşten Elektrik Üretecek
Zafer Kalkınma Ajansı, Yunusemre Belediyesi’nin “Güneşin Zafer’i Enerjisi Verimli” başlıklı projesine hibe desteği verecek. Proje ile ithal edilen fosil kaynaklara dayalı pahalı enerji yerine, yerli ve yenilebilir bir enerji kaynağı olan güneşten elektrik enerjisi üretimi sağlanacak. 70 proje arasından 3. seçilen projeye ajans, yaklaşık 560 bin TL destek verecek.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent bırakmak istediklerini anlatan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, proje ile çevre bilinci konularında farkındalığın arttırılmasının amaçlandığını söyledi.

Belediye Başkanı Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “TR33 bölgesini kapsayan Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerinden başvuru alan programa yapılan 70 proje başvurusu arasında 3. olduk. Projemiz için 559 bin TL destek alacağız. Bölgemizde yıllık güneşli gün sayısının fazla olması sebebiyle tesisin kurulacağı bölge ve konum, bu sistem için oldukça uygundur. Yatırım yerimiz olan Manisa yılda 300 günden fazla güneş alıyor. Bu bakımdan Manisa’nın en büyük ve kalabalık ilçesi olan Yunusemre güneşten elektrik enerjisi üretmek için oldukça uygun. Proje uygulama alanının halkın kolaylıkla görebileceği, çok yoğun ziyaret edilen bir sosyal alan olan Laleli Pazar yerinin çatısına yapılacak olması yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması ve bilinirliği açısından önemli bir nokta. Gerçekleştirilecek proje ile ülke çapında artan enerji talebinin yerli ve yenilebilir temiz enerji kaynakları ile karşılanmasına ve bu kapsamda enerji, çevre ve sürdürülebilirlik konularında toplumsal farkındalığın arttırılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA