Milletvekili Bahriye Üçok'un 26. Ölüm Yıldönümü

Niğde CHP Kadın Kolları Teşkilatı, 17. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Bahriye Üçok'u vefatının 26. yıl dönümünde andı.

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Niğde Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın, aydın din bilgini Doç. Dr. Bahriye Üçok'u ölümünün 26. yılında sevgi, saygı, rahmet minnet ve kaygıyla andıklarını ifade etti.

Cinayeti işleyenleri, azmettirenleri ve çeyrek yüzyıldır aydınlatmayanları şiddetle kınadıklarını dile getiren Sayın, şunları kaydetti:

'1990’lı yıllarda işlenen siyasi cinayetle, bizlere 'yurt sevenler niçin öldürülüyor' sorusunu akla getiriyor. Bahriye Üçok 6 Ekim 1990 yılında evine gönderilen bir kargo paketinin patlamasıyla hayatını kaybediyor. Prof. Dr. Bahriye Üçok niçin öldürüldü? Bu soruların yanıtı bellidir. Atatürk ilkelerini savunduğu için, üniversite ve yüksek okullarda kız öğrencilerin başörtü takmalarının İslam dini ile ilgisinin bulunmadığını, türban ve başörtünün bir takım tarikatların bayrağı gibi kullanıldığını kanıtladığı için.'

Sayın, Üçok'un ve diğer aydınların günümüzde ciddi bir sorun olan laiklik karşıtlığına savaş açtıklarını belirterek, 'Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmalıyız. Ancak böyle yaparak Bahriye Üçok ve diğer devrim şehitlerimize layık olduğumuzu gösterebiliriz.' diye konuştu.

Toplantıya, CHP İl Başkanı Erhan Adem, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve partililer katıldı.

Kaynak: AA